De bib van de kraamvogel

Spring eens binnen en snuister rond in onze bib. Je kan er boeken uitlenen, draagdoeken of een baarkruk en een badje.

Maak van de gelegenheid gebruik om op je gemak je baby te voeden of te verschonen.

Vind je een boek naar je zin? Neem 'm mee naar huis!

Neem alvast een kijkje in onze online bibliotheek.

Tarieven: 0.50 euro per boek/week en 2.50 euro per boek/maand. Voor de draagdoeken hanteren we andere prijzen. Bedoeling is ontdekken welke doek je ligt.
Waarborg: 20 euro cash te betalen voor de boeken. 30 euro voor een draagdoek.

Je mag maximum 5 boeken meenemen per keer voor een uitleentermijn van 30 dagen.

Volg je een lessenreeks in de Kraamvogel? Dan kan je gedurende de reeks gratis boeken ontlenen. De lesgever vertelt je er graag meer over.

 

Reglement Bibliotheek

  1. Alle gegevens van de ontlener worden door ons genoteerd. (Naam, adres, telefoonnummer, e-mail adres).
  2. Er wordt een waarborg van € 20 betaald. 
  3. De huurprijs bedraagt voor boeken en dvd’s € 0.5  per boek, per week (€ 2.5 per boek, per maand). Max.30 dagen uitleenperiode.
  4. De huurprijs voor draagdoeken, etc. bedraagt € 10 per stuk per maand.(Max. 3 maand) 
  5. Indien te laat: Een herinnering (e-mail) vindt plaats. De kosten die hiermee gepaard gaan (€ 2.50) vallen ten laste van de ontlener. 
  6. De ontlener mag maximaal 5 boeken of dvd’s tegelijkertijd uit de bibliotheek ontlenen. 
  7. De ontleningen zijn persoonlijk.  Bij het ontlenen moet ook steeds de identiteitskaart kunnen voorgelegd worden.  
  8. Bij het volgen van een cursus mag er 1 boek per les (week) ontleend worden, zonder huurgeld of waarborg te betalen. De cursisten noteren zelf hun gegevens op het briefje en plaatsen dat in het daarvoor bestemde doosje. Bij het terugbrengen van het boek leg je die samen met het ingevulde briefje op onze bureau. Bij de laatste les moeten alle boeken teruggebracht zijn, nadien wordt gewoon huurgeld aangerekend. 
  9. Studenten en professionelen betalen wel een waarborg maar de 1e maand geen huurgeld. Nadien wordt gewoon huurgeld aangerekend. 
  10.  De tijdschriften en artikelen kunnen niet uitgeleend worden, maar kunnen wel gratis ingekeken worden. 
  11. Bij beschadiging of verlies van het geleende, worden kosten in rekening gebracht.  De verantwoordelijke ontlener betaalt de aankoopprijs van het betreffende item, en een forfaitaire administratiekost van € 2,50, en de eventueel verschuldigde boete voor het overschrijden van de uitleentermijn.
  12. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, zal de coördinator van het expertisecentrum in overleg met de raad van bestuur van het Expertisecentrum Kraamzorg vzw de nodige beslissingen nemen.

 

 

 

Recensie: De Opvoedparadox - Alison Gopnik

ISBN 9789057123139 – € 22,95 - Uitgeverij Nieuwezijds – EPO distributie

de opvoedparadox

http://www.epo.be/boekenportaal/boekinfo_boek.php?isbn=9789057123139

Met veel anticipatie keek ik uit naar dit boek. De titel sprak me meteen aan, hoewel ik de oorspronkelijke Engelse titel wel veelzeggender vind: The Gardener and the Carpenter – What the New Science of Child Development Tells Us About the Relationship Between Parents and Children. Deze titel vat heel mooi samen waarover het boek gaat: Alison Gopnik stelt dat we onze kinderen niet zelf maken (zoals een timmerman een werkstuk maakt) maar eerder verzorgen en laten bloeien (zoals een tuinman). Ze grijpt hiervoor terug naar de wetenschap van de ontwikkelingspsychologie en dat maakt het boek heel boeiend! Ook delen van de antropologie en biologie van andere diersoorten ondersteunen haar model. Toch is het boek zeer leesbaar.

Heel treffend vond ik wat ze vertelt over het woord ‘opvoeden’: het dook pas op in het midden van de 20ste eeuw! De woorden voor vader en moeder zijn daarentegen zo oud als de mensheid zelf.

Het boek werkt zeker ook ontspannend op de druk die ouders in onze maatschappij vaak ervaren om hun kinderen tot ideale volwassenen te ‘maken’. Van je kind houden en het ondersteunen om zelf tot bloei te komen, is meer dan genoeg.

Een aanrader voor iedereen die kinderen helpt groot worden!