Individuele begeleiding

Zorgen en Twijfels Spreekuur

Zorgen en twijfels flyerfront.docx

Mama worden, dat doet iets met je. Naast blijdschap en trots gaat het moederschap soms ook gepaard met zorgen en twijfels. Misschien werd je niet zwanger zoals gepland of gewenst? Je hoopte op een meisje maar het werd een jongen? Misschien waren er onverwachte of ingrijpende gebeurtenissen tijdens je zwangerschap/bevalling die nog nazinderen. Je maakt je zorgen over de ontwikkeling van je kindje, je worstelt met je nieuwe rol, je mist je ‘oude’ lichaam of misschien stiekem wel je oude vertrouwde leven…   Wat het ook moge zijn: je hoeft niet alleen met deze gevoelens te blijven zitten.

Na een kennismakingsgesprek waarin we luisteren naar jouw verhaal, starten we een mini-traject van een drietal gesprekken. We proberen samen inzicht te krijgen in datgene wat er op dat moment het meeste naar de voorgrond treedt en bekijken hoe je vanuit jezelf leert vertrouwen op je eigen kunnen als ouder. Heb je problemen die al langer bestaan of heb je na het minitraject behoefte aan meer gesprekken, dan zorgen we voor een warme doorverwijzing.

Het spreekuur Zorgen en Twijfels is er voor (toekomstige) moeders die zorgen of twijfels ervaren om en rond de geboorte. De gesprekken gaan door op afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een gesprek duurt 1 uur en kost 50 euro. Heb je een statuut voor Verhoogde Tegemoetkoming (Omnio /RVV), dan wordt de kostprijs in overleg bepaald.

  

Consultatie bij de vroedvrouw

Je kan een consultatie in het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.aanvragen voor:
 • algemene informatie rond zwangerschap en bevalling,
 • specifieke vragen over de zwangerschap en de verschillende mogelijkheden om te bevallen,
 • de begeleiding van de normale zwangerschap en de bevalling, thuis of in het ziekenhuis
 • borstvoedingsproblemen,
 • het opnemen van het ouderschap,
 • het omgaan met je baby
 • Om een individuele consultatie bij een zelfstandige vroedvrouw aan te vragen:

  Vroedvrouw Michou Morak  0470/22.36.65 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  - Voorlopig moederschapsrust

  Op individuele basis een zelfstandige vroedvrouw in je buurt vinden? : www.vroedvrouwen.be

   

   

  Craniosacraal therapie en Osteopatie

  CLAUDIA THEUNISSEN D.O.: vrijdag 9u-15u

  Osteopathie is een manuele onderszoeks- en behandelmethode van het bewegingsstelsel, de organen en het cranio-sacraal systeem. Er wordt gewerkt met zachte manuele technieken die uitermate geschikt zijn voor baby's met b.v. reflux, darmkrampjes of andere klachten. Ook kan het de moeder tijdens de tijdens de zwangerschap ondersteunen en voorbereiden op de bevalling.Osteopathie wordt door de ziekenfondsen erkend en gedeeltelijk vergoed. Bekijk hier het filmpje van De Chinezen voor Iedereen Beroemd

  Info en afspraken: in De Kraamvogel op vrijdag: Claudia Theunissen Osteopaat D.O. ; 0494/744.159; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  www.claudiatheunissen.be

    

  Oefentherapie Cesar en Bekkenpijn

  PIEN BONGERS

  Pre- en postnataal.

  Individuele begeleiding gericht op het aanleren van een juiste houding en beweging, toegespitst op activiteiten in het dagelijkse leven. Er worden oefeningen ingetraind om tijdens en na de zwangerschap klachten van bekken, bekkenbodem en rug te verhelpen, te verminderen of te voorkomen. (volgens de methode van Cecile Röst)

  Afspraken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0474 32 11 35  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

   

  Zwangerschapsmassage 

  PIEN BONGERS 0474 321135  (Oefen/bekkentherapeute Cesar en sportmasseuse) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Ontspannende en bloedcirculatie-stimulerende massage van rug en nek- en schoudergordel. Vanaf 14 weken tot de laatste dag van de zwangerschap. Duur 1 uur; Kosten 45 euro.
  Natuurlijk is ook na de bevalling een postnatale massage ontspannende, deugddoende verwennerij!

   

  Borstvoedingsconsult

  Bij vroedvrouw/lactatiekundige Birgitta Leclef: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  0479/866.782.
   

  Vroedvrouwen spreekuur in de Huizen van het Kind

  maandag 13 tot 15 uur Huis van het Kind Antwerpen-Noord De Wijk
  dinsdag 9 tot 11 uur Huis van het Kind Antwerpen-Luchtbal
  dinsdag 13 tot 15 uur Huis van het Kind Antwerpen-Noord De Wijk
  woensdag 18 tot 21 uur Huis van het Kind Antwerpen-Noord Pothoek
  donderdag 9.30 tot 11.30 uur Huis van het Kind Borgerhout
  donderdag 9 tot 11 uur Huis van het Kind Antwerpen-Kiel
  vrijdag 13 tot 15 uur Huis van het Kind Deurne-Noord
  vrijdag (eerste van de maand) 14 tot 16 uur Huis van het Kind Wilrijk
  vrijdag (tweede van de maand) 9.30 tot 11.30 uur Huis van het Kind Hoboken
  vrijdag (derde van de maand) 14 tot 16 uur Huis van het Kind Wilrijk
  vrijdag (vierde van de maand) 9.30 tot 11.30 uur Huis van het Kind Hoboken

   

  .

   Onze consultatieruimte huren? Dit kan, tegen zeer zeer democratie prijzen, mail ons gerust voor vrije uren, dagdelen en prijzen