Bevallen

onthaal infowinkel

Langs komen lukt voorlopig niet. Je kan ons wel telefonisch spreken 03 238 11 00 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via facetime @eckkraamvogel op werkdagen tussen 9 en 16u

Je bent bij ons welkom met al je vragen, informatief of praktisch, nu je bent bevallen. Huilt je kindje vaker dan je lief is, gaat de borstvoeding wat moeilijker of wil je omschakelen van borst naar fles. Zie je tegen nog een nacht wakker zijn op of heeft broer of zus het zo niet begrepen op de baby? Zit mijn baby goed in de draagdoek? We nemen graag de tijd om naar je te luisteren. Waar mogelijk zullen we je verder helpen, het kan ook zijn dat we je doorverwijzen, of een workshop of cursus aanraden.

 

Het is jouw/jullie leven en jij/jullie maken de keuzes die bij je/jullie passen. Daarvoor moet je goed geïnformeerd worden en dat is onze kernopdracht.

Als jij in moederschapsrust bent, is iedereen rond je ook aan het werk. Vrienden en familie wonen allang niet meer altijd in de buurt. Is de roze wolk eerder een donderwolk? Met al je vragen kan je dan ook bij ons terecht!

We werken samen met een groot netwerk aan vroedvrouwen, lactatiekundigen, draagconsultenten, artsen, therapeuten... kortom iedereen die om en rond de geboorte werkt proberen we goed te kennen. Vandaar dat we je graag naar hen doorverwijzen als je vraag verder reikt dan de basisinfo die we aanbieden. Goede borstvoedingsbegeleiding, een uitgebreide uitleg over dragen: daarvoor verwijzen we door naar dit uitstekende netwerk! We horen daarbij ook graag jullie feedback over de doorverwijzing zodat we alle moeders/gezinnen een zo goed mogelijke doorverwijzing kunnen bieden.

Mama’s bij elkaar brengen, dat doen we in De Kraamvogel graag in niet Corona tijden. We geloven in de kracht van de #momtribe. Het doet deugd om buiten te komen en je te laten omringen door gelijkgezinden. Een workshop volgen, rondneuzen in de bib, advies vragen: het kan allemaal.

Zorgen en twijfels

Roze dolk, broze wolk, donderwolk.... het is ondertussen een beter bespreekbaar thema. Een kindje erbij zorgt veelal niet voor rozegeur en maneschijn. Was de zwangerschap misschien niet zo gewenst of net zo hard gewenst maar voel je je nu helemaal niet zoals je dacht je te voelen, mis je je vroegere voor-je-zwangerschapslijf, blijf je denken aan je miskraam of wenste je stiekem een jongen en werd het een meisje, krijg je het helemaal op je heupen van die misselijkheid die maar blijft duren, is de zwangerschap een trigger voor geweld in je relatie...

Met al deze vragen en alle andere ben je welkom op ons Zorgen en twijfels aanbod. In een gratis eerste gesprek bekijken we wat er speelt en verduidelijken we waar en bij wie je terecht kunt. Je kan daarna ook bij ons in de Kraamvogel een kort traject lopen. Dit kost 45 euro per gesprek. Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming dan betaal je slechts 4 euro. Ook zonder papieren ben je bij ons welkom.

Afhaalpunt Klein Spook 

Pakje besteld? Je kan dit voorlopig niet komen afhalen bij ons.

 

 

 

 

 

Alle geleende dragers mag je zonder meerkost bijhouden tot nader order.

Dragen en gedragen worden

Dragen bevordert de hechting tussen moeder en kind. Na negen maanden knus in de buik heeft je kleintje nood aan nabijheid. Ook als mama heeft je baby dragen heel wat voordelen. Zo leer je bijvoorbeeld veel sneller de signalen van je kindje herkennen én heb je je beide handen vrij.

Uitleendienst Dragen

Geen idee of dragen iets voor jou is? Of welk soort drager goed bij je past? De aankoop van een ergonomische drager is geen kleine investering. Test eerst een drager uit via ons draagpunt en kom het te weten! :)

Lees meer: Uitleendienst & SOS Draagvragen

Er bestaan in Vlaanderen verschillende opties om je kindje ter wereld te brengen.

Bevallen in het ziekenhuis

Wanneer je kiest om in het ziekenhuis te bevallen heb je verschillende mogelijkheden.

Je kan zowel je gynaecoloog of je vroedvrouw volgen naar de ziekenhuizen waar hij/zij mee samenwerkt.

Na de bevalling kan je samen met je baby nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven of je kan poliklinisch bevallen. Dan ga je binnen de 24 uur na de geboorte samen naar huis.

Je kan je tijdens de bevalling (en tijdens de zwangerschaop) ook laten begeleiden door een vroedvrouw. Meer info vind je hier.

Thuis bevallen

Je kan ook beroep doen op een vroedvrouw die je thuis komt begeleiden bij de arbeid en bevalling.

Bevallen in een geboortehuis

Beval je liever niet thuis, maar ook niet in het ziekenhuis, dan kan je terecht in een geboortehuis bij jou in de buurt.
Wil je hierover graag meer info, kom dan zeker langs in onze infowinkel.

Weet wel dat de meeste van deze mogelijkheden  enkel mogelijk zijn indien je zwangerschap vlot verloopt en er geen problemen verwacht worden tijdens de bevalling.

Lees meer: Waar bevallen?

bibliotheek kraamvogel

Spring eens binnen en snuister rond in onze bib: dit is helaas tijdelijk niet mogelijk.

We gaven onze bib een make-over!

Je kan er boeken  uitlenen, maar ook draagdoeken

Vind je een boek naar je zin? Snuister er even in terwijl je een tas thee drinkt en je nestelt in een makkelijke stoel of neem je boek mee naar huis.

Maak van de gelegenheid gebruik om in alle rust je baby te voeden of te verschonen.

Neem alvast een kijkje in onze online bib

Werk je in het profesioneel werkveld? Dan kan je materiaal en boeken uitlenen. Je vindt meer info bij het deel professionelen en studenten.

Lees meer: De bib van de Kraamvogel