DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

info kraamvogel

Informeer je bij ons!

Je kan ons ook dagelijks telefonisch spreken 03 238 11 00 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op werkdagen tussen 9 en 16u. We plannen ook graag een videogesprek in mocht je dit wensen. 

Je bent bij ons welkom met al je vragen, informatief of praktisch, nu je bent bevallen. Huilt je kindje vaker dan je lief is, gaat de borstvoeding wat moeilijker of wil je omschakelen van borst naar fles. Zie je tegen nog een nacht wakker zijn op of heeft broer of zus het zo niet begrepen op de baby? Zit mijn baby goed in de draagdoek? We nemen graag de tijd om naar je te luisteren. Waar mogelijk zullen we je verder helpen, het kan ook zijn dat we je doorverwijzen, of een workshop of cursus aanraden.

Het is jouw/jullie leven en jij/jullie maken de keuzes die bij je/jullie passen. Daarvoor moet je goed geïnformeerd worden en dat is onze kernopdracht.

Als jij in moederschapsrust bent, is iedereen rond je ook aan het werk. Vrienden en familie wonen allang niet meer altijd in de buurt. Is de roze wolk eerder een donderwolk? Ook dan staan we voor je klaar.

We werken samen met een groot netwerk aan vroedvrouwen, lactatiekundigen, draagconsultenten, artsen, therapeuten... kortom iedereen die om en rond de geboorte werkt proberen we goed te kennen. Vandaar dat we je graag naar hen doorverwijzen als je vraag verder reikt dan de basisinfo die we aanbieden. Goede borstvoedingsbegeleiding, een uitgebreide uitleg over dragen: daarvoor verwijzen we door naar dit uitstekende netwerk! We horen daarbij ook graag jullie feedback over de doorverwijzing zodat we alle moeders/gezinnen een zo goed mogelijke doorverwijzing kunnen bieden.

We geloven in de kracht van de #momtribe. Ook al is dit een digitale tribe. Een workshop volgen, rondneuzen in de bib, advies vragen: het kan allemaal.

Zorgen en twijfels

Roze dolk, broze wolk, donderwolk.... het is ondertussen een beter bespreekbaar thema. Een kindje erbij zorgt veelal niet voor rozegeur en maneschijn. Was de zwangerschap misschien niet zo gewenst of net zo hard gewenst maar voel je je nu helemaal niet zoals je dacht je te voelen, mis je je vroegere voor-je-zwangerschapslijf, blijf je denken aan je miskraam of wenste je stiekem een jongen en werd het een meisje, krijg je het helemaal op je heupen van die misselijkheid die maar blijft duren, is de zwangerschap een trigger voor geweld in je relatie...

Met al deze vragen en alle andere ben je welkom op ons Zorgen en twijfels aanbod. In een gratis eerste gesprek bekijken we wat er speelt en verduidelijken we waar en bij wie je terecht kunt. Je kan daarna ook bij ons in de Kraamvogel een kort traject lopen. Dit kost 50 euro per gesprek. Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming dan betaal je slechts 4 euro. Ook zonder papieren ben je bij ons welkom.

 

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding