De bib van de Kraamvogel


Je kan boeken uitlenen en ook draagdoeken met advies van een draagconsulente.

We maken werk van een afhaalbib tijdens verstrengde Coronamaatregelen. 

Neem thuis een kijkje in onze online bib en reserveer max 5 boeken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je kan tot maandagavond reserveren om op te halen op woensdag en tot woensdagavond voor de vrijdag. Neem ook een afspraak via onze Facebook pagina om de boeken op te halen of binnen te brengen. 

Werk je in het profesioneel werkveld? Dan kan je materiaal en boeken uitlenen. Je vindt meer info bij het deel professionelen en studenten.

Tarieven:

 • 0.50 euro per boek/week en 2.50 euro per boek/maand.
 • Voor de draagdoeken hanteren we andere prijzen. Bedoeling is ontdekken welke doek je ligt.
 • Waarborg: 20 euro cash te betalen voor de boeken. 30 euro voor een draagdoek.
 • Volg je een lessenreeks in de Kraamvogel? Dan kan je gedurende de reeks gratis boeken ontlenen. De lesgever vertelt je er graag meer over.

Reglement Bibliotheek

  1. Alle gegevens van de ontlener worden door ons genoteerd. (Naam, adres, telefoonnummer, e-mail adres).
  2. Er wordt een waarborg van € 20 betaald. 
  3. De huurprijs bedraagt voor boeken en dvd’s € 0.5  per boek, per week (€ 2.5 per boek, per maand). Max.30 dagen uitleenperiode.
  4. De huurprijs voor draagdoeken, etc. bedraagt € 10 per stuk per maand. (Max. 3 maand) 
  5. Indien te laat: Een herinnering (e-mail) vindt plaats. De kosten die hiermee gepaard gaan (€ 2.50) vallen ten laste van de ontlener. 
  6. De ontlener mag maximaal 5 boeken of dvd’s tegelijkertijd uit de bibliotheek ontlenen. 
  7. De ontleningen zijn persoonlijk.  Bij het ontlenen moet ook steeds de identiteitskaart kunnen voorgelegd worden.  
  8. Bij het volgen van een cursus mag er 1 boek per les (week) ontleend worden, zonder huurgeld of waarborg te betalen. De cursisten noteren zelf hun gegevens op het briefje en plaatsen dat in het daarvoor bestemde doosje. Bij het terugbrengen van het boek leg je die samen met het ingevulde briefje op onze bureau. Bij de laatste les moeten alle boeken teruggebracht zijn, nadien wordt gewoon huurgeld aangerekend. 
  9. Studenten en professionelen betalen wel een waarborg maar de 1e maand geen huurgeld. Nadien wordt gewoon huurgeld aangerekend. 
  10.  De tijdschriften en artikelen kunnen niet uitgeleend worden, maar kunnen wel gratis ingekeken worden. 
  11. Bij beschadiging of verlies van het geleende, worden kosten in rekening gebracht.  De verantwoordelijke ontlener betaalt de aankoopprijs van het betreffende item, en een forfaitaire administratiekost van € 2,50, en de eventueel verschuldigde boete voor het overschrijden van de uitleentermijn.
  12. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, zal de coördinator van het expertisecentrum in overleg met de raad van bestuur van het Expertisecentrum Kraamzorg vzw de nodige beslissingen nemen.

Boek in de kijker: 

Recensie: De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy 

de jongen

Kokboekencentrum Jeugd ISBN 9789026623844

Wat een prachtig boekje is dit <3

Mijn collega vroeg me dit boek te recenseren. Ik doe dat namelijk wel meer, en ook heel graag. Nu dacht ik eerst ‘bwah, zo iets met dieren en prenten: waarschijnlijk niet zo m’n ding’. Maar wat had ik me vergist! Ik heb er zó van genoten! Het boekje gaat over vriendschap, liefde en dat ook voor jezelf. Prachtige tekeningen, korte krachtige teksten die recht naar het hart gaan.

Een paar voorbeelden:

“Tranen vallen nooit zonder reden en zij zijn je kracht, niet je zwakte”

“Een van onze grootste vrijheden is hoe we op dingen reageren”

“Deze storm zal weer voorbijgaan”

Vermits er weinig tekst in staat, heb je het boek zo uit. Maar je blijft het gewoon vastnemen en er terug naar gaan. Gewoon om naar de tekeningen te kijken, of om er kracht uit te putten.

Ik ga dit boek zeker ook voor mezelf kopen, want ik wil er regelmatig in kunnen kijken om de wijsheden en de prachtige illustraties in me op te nemen. En ik koop zeker ook een paar exemplaren om cadeau te doen.