De bib van de Kraamvogel

Spring opnieuw eens binnen en snuister rond in onze bib op woensdag en vrijdag vanaf 20 mei 20

We gaven onze bib een make-over!

Je kan er boeken  uitlenen, maar ook draagdoeken

Vind je een boek naar je zin? Snuister er even in terwijl je een tas thee drinkt en je nestelt in een makkelijke stoel of neem je boek mee naar huis.

Maak van de gelegenheid gebruik om in alle rust je baby te voeden of te verschonen.

Neem alvast een kijkje in onze online bib

Werk je in het profesioneel werkveld? Dan kan je materiaal en boeken uitlenen. Je vindt meer info bij het deel professionelen en studenten.

Tarieven:

 • 0.50 euro per boek/week en 2.50 euro per boek/maand.
 • Voor de draagdoeken hanteren we andere prijzen. Bedoeling is ontdekken welke doek je ligt.
 • Waarborg: 20 euro cash te betalen voor de boeken. 30 euro voor een draagdoek.
 • Volg je een lessenreeks in de Kraamvogel? Dan kan je gedurende de reeks gratis boeken ontlenen. De lesgever vertelt je er graag meer over.

Reglement Bibliotheek

  1. Alle gegevens van de ontlener worden door ons genoteerd. (Naam, adres, telefoonnummer, e-mail adres).
  2. Er wordt een waarborg van € 20 betaald. 
  3. De huurprijs bedraagt voor boeken en dvd’s € 0.5  per boek, per week (€ 2.5 per boek, per maand). Max.30 dagen uitleenperiode.
  4. De huurprijs voor draagdoeken, etc. bedraagt € 10 per stuk per maand. (Max. 3 maand) 
  5. Indien te laat: Een herinnering (e-mail) vindt plaats. De kosten die hiermee gepaard gaan (€ 2.50) vallen ten laste van de ontlener. 
  6. De ontlener mag maximaal 5 boeken of dvd’s tegelijkertijd uit de bibliotheek ontlenen. 
  7. De ontleningen zijn persoonlijk.  Bij het ontlenen moet ook steeds de identiteitskaart kunnen voorgelegd worden.  
  8. Bij het volgen van een cursus mag er 1 boek per les (week) ontleend worden, zonder huurgeld of waarborg te betalen. De cursisten noteren zelf hun gegevens op het briefje en plaatsen dat in het daarvoor bestemde doosje. Bij het terugbrengen van het boek leg je die samen met het ingevulde briefje op onze bureau. Bij de laatste les moeten alle boeken teruggebracht zijn, nadien wordt gewoon huurgeld aangerekend. 
  9. Studenten en professionelen betalen wel een waarborg maar de 1e maand geen huurgeld. Nadien wordt gewoon huurgeld aangerekend. 
  10.  De tijdschriften en artikelen kunnen niet uitgeleend worden, maar kunnen wel gratis ingekeken worden. 
  11. Bij beschadiging of verlies van het geleende, worden kosten in rekening gebracht.  De verantwoordelijke ontlener betaalt de aankoopprijs van het betreffende item, en een forfaitaire administratiekost van € 2,50, en de eventueel verschuldigde boete voor het overschrijden van de uitleentermijn.
  12. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, zal de coördinator van het expertisecentrum in overleg met de raad van bestuur van het Expertisecentrum Kraamzorg vzw de nodige beslissingen nemen.

 

Boek in de kijker: ‘Een kind dat zich veilig voelt’
– Kent Hoffman, Glen Cooper & Bert Powell

eenkind

Nadat ik de ‘Cirkel van veiligheid interventie’ van één van de auteurs, Bert Powell, al had gelezen én goed bevonden, was ik heel nieuwsgierig naar dit boek.

En ik moet zeggen: het voldeed aan de verwachtingen! Het is een heel duidelijk en gestructureerd boek. Toen ik het boek via de post ontving, was mijn eerste gedachte: "Oef, wat een dik boek." (327 paginas zonder de referenties). Maar omdat het zo vlot geschreven is, was dit helemaal geen bezwaar.

Een grote plus, is het feit dat het helemaal geen ‘schuldgevoel’ bij ouders wil induceren, wel integendeel! Het is een pleidooi om het streven naar perfect ouderschap los te laten. En zo’n raad, zo’n hart onder de riem, kan elke ouder wel gebruiken. 

In deel I van het boek wordt de theorie rond gehechtheid en de cirkel van veiligheid heel duidelijk, en met voorbeelden, uit de doeken gedaan. Ook lees je over ‘haaienmuziek’: de dingen uit je eigen kindertijd die doorklinken in je ouderschap, en hoe dit te herkennen.

In deel II kan je aan de hand van vragenlijsten ontdekken welke ‘haaienmuziek’ jou als ouder nog parten kan spelen en wat jouw kerngevoeligheden zijn. Daarna lees je hoe je ermee kan omgaan. Heel fijn is ook het laatste hoofdstuk waarin het er over gaat hoe je veiligheid kan blijven bieden voor het opgroeiende kind tot in de tienerjaren.

Ik vind het zeker een boek voor ouders die nieuwsgierig zijn naar de theorie rond hechting en de toepasbaarheid ervan, maar ook voor hulpverleners die met ouders werken.
Kortom: een aanrader!

9789057124839 - 29.95 € - Nieuwezijds (Amsterdam) | verdeling: EPO distributie