DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

Als het anders loopt...

Het ondenkbare gebeurde toch.

En dan loopt de zwangerschap helemaal mis, krijg je een miskraam, is je kindje ernstig ziek of sterft je kindje bij de geboorte of kort daarna.

Op dat moment kom je in een rollercoaster van emoties terecht en naast eventuele gezondheidszorgen voor mama en of kind kom je ook in een administratieve mallemolen terecht.

Word je geconfronteerd met een afwijkend resultaat na het uitvoeren van prenatale testen?  De website Blij verwachten wordt verdriet  hoopt je een antwoord te bieden op de vele vragen waar je misschien mee zit. 

Word je kindje opgenomen op neonatologie omdat hij of zij veel te vroeg geboren is of ziek is dan vind je naast de waardevolle uitleg van het team in het ziekenhuis ook heel veel info op de site van de Vlaamse vereniging van couveusekindjes. 

 

Wil je een herinnering aan je sterrenkindje dan kan je beroep doen op de professionele fotografen van Boven de Wolken.

Fara maakte een Spotify lijst mocht je voor jezelf de mogelijks helende en/of verbindende kracht van muziek willen ervaren. Op hun site vind je ook heel veel tips om jouw verlies te helpen dragen. 

Ook in al deze momenten kan je rekenen op de vroedvrouw en de kraamverzorgende

Bij het Berrefonds kan je terecht voor ondersteuning van je rouwproces van en door lotgenoten. Ook bij de vzw Met lege handen kan je terecht en uiteraard ook bij ons in de Kraamvogel! Je kan er met al je zorgen, verdriet, boosheid, ongeloof of herinneringen terecht. Misschien vind je inspiratie in onze bib voor jezelf of voor grote broer of zus? 

Het platform Glinsterhulp is er voor iedereen die op een eenvoudige en veilige manier online wil zoeken naar lotgenoten. 

Op de Nederlandse site Stille Levens kan je veel brochures downloaden die inzoomen op vragen als: "Hoe kunnen we als koppel verder?" of "Waarom heb ik 30 jaar geleden niet meer gedaan?" en "Hoe is het voor vaders?" maar ook wat je als omstaander mogelijks kan doen. 

Ook in de Kraamvogel kan je terecht voor miskraambegeleiding of als je het wilt hebben over het verlies van je kindje.  

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding