DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Leestip: ‘Een kind dat zich veilig voelt’

Saskia las het boek "Een kind dat zich veilig voelt" van Kent Hoffman, Glen Cooper & Bert Powell ... en zag dat dat het goed was :-)! Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar in de bib voor professionelen .

eenkind

Nadat ik de ‘Cirkel van veiligheid interventie’ van één van de auteurs, Bert Powell, al had gelezen én goed bevonden, was ik heel nieuwsgierig naar dit boek. En ik moet zeggen: het voldeed aan de verwachtingen! Het is een heel duidelijk en gestructureerd boek. Toen ik het boek via de post ontving, was mijn eerste idee: ‘oef, wat een dik boek’ (327 paginas zonder de referenties). Maar omdat het zo vlot geschreven is, was dit helemaal geen bezwaar.

Een grote plus, die ik hier zeker wil vernoemen, is het feit dat het helemaal geen ‘schuldgevoel’ bij ouders wil induceren, wel integendeel! Het is een pleidooi om het streven naar perfect ouderschap los te laten. En zo’n raad, zo’n hart onder de riem, kan elke ouder wel gebruiken.

In deel I van het boek wordt de theorie rond gehechtheid en de cirkel van veiligheid heel duidelijk, en met voorbeelden, uit de doeken gedaan. Ook lees je over ‘haaienmuziek’: de dingen uit je eigen kindertijd die doorklinken in je ouderschap, en hoe dit te herkennen.

In deel II kan je aan de hand van vragenlijsten ontdekken welke ‘haaienmuziek’ jou als ouder nog parten kan spelen en wat jouw kerngevoeligheden zijn. Daarna lees je hoe je ermee kan omgaan. Heel fijn is ook het laatste hoofdstuk waarin het er over gaat hoe je veiligheid kan blijven bieden voor het opgroeiende kind tot in de tienerjaren.

Ik vind het zeker een boek voor ouders die nieuwsgierig zijn naar de theorie rond hechting en de toepasbaarheid ervan, maar ook voor hulpverleners die met ouders werken.
Kortom: een aanrader!

9789057124839 - 29.95 € - Nieuwezijds (Amsterdam) | verdeling: EPO distributie

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding