Kraamkostje: Nazomerse Pompoensoep

Nazomerse Pompoensoep

Vanaf dit najaar stellen we graag een kraamkostje van de maand voor. Een kraam-wat? Kraamkost is een vers bereide maaltijd die kersverse ouders krijgen van visite, zodat ze zelf niet moeten koken. Kraamkost is gezond, lekker en makkelijk op te warmen of in te vriezen. Onze kraamkost-receptjes zijn eenvoudig en ideaal voor borstvoedende mama's. Ga er zelf mee aan de slag of stuur het door naar je schoonmama. Doe er je voordeel mee ;-). 

We starten met een romige nazomerse pompoensoep. Deze plantaardige soep is voedzaam, vegan en heerlijk gezond. Pompoen zit boordevol vitamine C,  gember is goed tegen ontstekingen  en kurkuma en zwarte peper zijn prima helpers om je immuunsysteem te boosten. Ideaal en lekker verwarmend voor wanneer de avonden wat frisser worden. En voor als de tijd van collectieve snotneuzen weer aanbreekt. Ha! 

Wat heb je nodig?

0 2

  • 2 EL olijfolie
  • 2 uien
  • Duimpje gember
  • 2 teentjes look
  • 1 EL kurkuma
  • 1 middelgrote pompoen, zonder schil in stukken
  • 3 wortels, zonder schil in schrijven  
  • 2 selderstengels, gesneden
  • 4 L Groenteboullion 
  • 1 blik kokosroom
  • Peterselie
  • Tijm 
  • Peper en Zout 
  • Staafmixer

Aan de slag! ( Voorbereiding:15 minuten Kooktijd: 25 minuten )

Snipper de uitjes en stoof ze aan op een middelhoog vuurtje. Voeg de fijn gesneden gember, geperste teentjes look en kurkuma  toe. Stoof een minuutje aan. Voeg pompoen en wortel toe en kruid met tijm en een snuifje peper en zout. Stoof 5 minuutjes. Voeg de selder toe. Overgiet met groentebouillion. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen op een laag vuurtje. Na ongeveer 20 minuten zijn de groentjes gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Roer het blik kokosroom door de soep. Voeg peterselie, peper en zout toe naar smaak. 

 Tipje: Peterselie kan de melkproductie doen dalen. De soep smaakt ook heerlijk met wat verse koriander.

Smakelijk!

0
0
0
s2sdefault