De Kraamvogel door de ogen van studente Céline

Ik stap op mijn fiets en fiets vol nieuwsgierigheid naar de Volksstaat. Daar wacht een nieuwe stage-ervaring op mij. Met een klein hartje gevuld met angst klopte ik op de deur waar Leen met een stralende glimlach me verwelkomde. Samen met een warm team was ik vertrokken aan mijn ‘Kraamvogel avontuur’!

C1

Huizen van het Kind, inloopteams, Kind & Gezin, PANZA, EXPOO… Help hoe ga ik hier ooit een structuur in vinden? Gelukkig worden al mijn vragen keer op keer met veel toewijding beantwoord. Ik besluit aan de slag te gaan door schema’s te maken en deze dagelijks aan te passen.

 

Welkom in de wereld van de Huizen van het Kind, Céline. Terwijl ik de infomappen aanvulde kon ik eens piepen naar hoe het daar werkte. Een plek waar ouders met al hun vragen kunnen komen. Als student vroedvrouw was het heel leerrijk om het spreekuur van de vroedvrouw in zo’n Huis van het Kind mee te volgen.

C2

Tussen al de overleggen, mails en telefoons door, ging dit boek rond in onze handen. Een pareltje dat zelfs mij, als nog niet mama zijnde, kon ontroeren. Het lijkt hier wel een speelgoedwinkel voor studenten vroedvrouwen. Zoveel mooie boeken die ik mag inkijken en uitlenen. Waar moet ik beginnen, ik wil ze allemaal lezen!

C3

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur én ECK ‘De Kraamvogel’ wordt in een nieuw jasje gestoken: tijd voor een nieuwe inrichting van de étalage. Ik help mee met de inrichting en het maken van foto’s. Zo ontstaat de Kraamjungle!

c4

Tricot slen, Ringsling, Mei tai… Prachtig dat dragen van je kindje, maar hoe begin je er in hemelsnaam aan? Gelukkig weet draagconsulent Fatiha raad. Ze leert me de tips en tricks, corrigeert me en geeft vooral mee hoe handig het kan zijn. Ik ben alvast overtuigd om ooit een toekomstige baby Céline dichtbij me te dragen.

C5c6

Na reeds heel wat info te hebben gekregen van Saskia over de kwetsbaardere groep van zwangere, was het vandaag de grote dag waarin dit alles in het symposium nog eens samenkwam. Doorheen de weken kwam deze groep regelmatig aanbod: vergadering over de 1ste leeftijdsmelk, bezoek aan de Stobbe, Origine… Het heeft me nog meer doen kriebelen om mijn Bachelorproef over deze groep te doen.

 

c7

 Babymassage, workshops, vragen in de infowinkel… Ik mocht er allemaal bij zijn. Het contact met alle (toekomstige) ouders was steeds een extra voldoening tijdens deze stage.

c8c9

Twitter, Instagram, Pinterest en nu ook YouTube! ECK ‘De Kraamvogel’ doet het allemaal en apprecieert ook de input van een student. Allen abonneren zou ik zeggen!

c10

Gebaseerd op het boek ‘Mama’ van Hélène Delforge en Quentin Gréban, maakte ik voor ieder teamlid een tekening. Een persoonlijke bedanking, was het minste wat ik kon doen na alles wat iedereen voor mij gedaan heeft. Ik ben er niet alleen als beginnende vroedvrouw, maar ook als persoon rijker door geworden.

c11

 

Auteur: Céline Sertyn -  studente vroedkunde KDG Hogeschool

0
0
0
s2sdefault