Van buik tot baby - Ouders van nu

Vroedkunde - studente Rumeysa las en zag dat het goed was!

Een compleet boek over zwanger zijn en bevallen, door experts van Ouders van nu. Van week tot week wordt de gehele zwangerschap besproken, met nadien de bevalling en de eerste periode thuis.

vanbuiktotbaby

Het boek heeft een gezellige uitnodigende cover, wat ook meteen pakkend is, met een duidelijke titel. Het taalgebruik, en informatie is niet “té” medisch, het is zeker geen studieboek maar een handig boek waar ook alle nodige informatie voor kersverse ouders terug te vinden is. Het is ook meteen een werkboek voor ouders waar ze zelf in mogen schrijven, met veel  tips, weetjes en per week steeds een vakje met “Deze week doen”, wat eigenlijk een voorgemaakte planning is voor ouders om al het nodige te regelen -zowel financieel als praktisch - binnen die 9 maanden.

De meeste boeken over zwangerschap en bevalling zijn gebaseerd op zwangere vrouwen, maar in dit boek worden partners gelukkig niet vergeten. Het boek laat ook experts aan het woord. Het is een realistisch boek, en bespreekt alle feiten en dus ook de soms minder leuke onderwerpen.

Op pagina 150 haalt de schrijver aan dat een baby op 26 weken zo ver ontwikkeld is dat hij met hulp, buiten de baarmoeder zou kunnen overleven. Dit is een titel, en er wordt in het deel wat daarna volgt niet meer hierover gesproken. Pas 13 bladzijdes later komt er een beperkt stuk over prematuriteit. Hier stel ik mijn vragen bij…


Het boek is voornamelijk gebaseerd op de Nederlandse context. Hier en daar worden specifieker zaken aangehaald zoals de Nederlandse zorgverzekering, Kraamzorg, erkenning etc. Heb je hierover vragen rond het Vlaamse model kan je steeds terecht bij je mutualiteit, vroedvrouw of het Expertisecentrum Kraamzorg de Kraamvogel. Informatie rond elke trimester, en tips zijn zeker van toepassing voor de Belgische ouders. Over het algemeen is het zeker een aanrader voor kersverse (toekomstige) ouders.

 Van buik tot baby | Ouders van Nu | 9789021572239 | € 27,50 | Kosmos Uitgevers