De Kraamvogel door de ogen van stagiaire Rümeysa - Week 1

Rümeysa is derdejaarsstudente vroedkunde in de KDG Hogeschool. Ze maakte een blogje over haar stage-avonturen bij de Kraamvogel :-) ! 

Vol spanning en nieuwsgierigheid begon ik met een nieuwe stage-avontuur in het ECK de Kraamvogel. Ik werd met open armen ontvangen, en voelde me al heel snel thuis. Een super team met een warm hart!

Wat is de eerste week toch snel voorbijgegaan! Het was een week vol nieuwe indrukken en ervaringen. Er opende zich een nieuwe wereld voor mij: een wereld waar de kansarmoede(r)’s een kans kregen, waar de minderheid de meerderheid werd en waar er werd geluisterd naar ieders verhaal.

Ik ben nieuwsgierig en wil meer weten. Saskia vertelde vol trots over het ontstaan van PANZA en Origine. Na het verhaal was ik hoopvol. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden en kansen voor deze gezinnen.

De eerste week heb ik me laten gaan in “de flow” van de Kraamvogel. Ik gaf mee les aan studenten kraamzorg. Ik ging mee naar heel wat overlegmomenten met verschillende partners. Ik volgde een les babymassage en een vorming van SENSOA. Draagconsulente Fatiha leerde me de basisknoop van de draagdoek.

Ru blog 1

Ik moet toegeven dat ik niet had verwacht dat elke dag zo gevarieerd zou zijn. Ik kan als (toekomstige) vroedvrouw ook buiten een ziekenhuissetting zo veel meer betekenen!

Vol nieuwsgierigheid en enthousiasme wacht ik de tweede week tegemoet…