Recensie: Weet ik veel, belevenissen van een pleegmoeder - Mirjam Oldenhave

Pleegzorg boeit me. Ik heb altijd bewondering voor pleegouders, maar zoals zovelen denk ik tegelijk: ik zou het niet kunnen… Dat dit een veelvoorkomende reactie is, lees je ook in dit boek :-). 

Het is zeker een aanrader voor nieuwsgierigen zoals ik, maar ook voor andere pleegouders die er vast herkenning in kunnen vinden of voor mensen die erover nadenken om pleegouder te worden.

weet ik veel

Mirjam en haar man Job doen aan crisispleegzorg in Nederland. De kinderen die bij hen komen, zijn er plots en blijven maar tot er een definitieve plaats voor hen gevonden is.

In korte, vlotte hoofdstukjes beschrijft Mirjam de komst van Esi in hun gezin, een 9-jarig meisje. Je komt te weten hoe het voor Esi moet zijn, hoe zij zich moet leren aanpassen in dit gezin met haar rugzakje van het verleden aan. Ze moet zich leren hechten, en dat doet ze eerst aan labrador Ollie. Mirjam schrijft ook over haar eigen gevoelens, twijfels en zorgen, en het onvermijdelijke loslaten dat er weer zal aankomen…

Pleegzorg mag dan wel een ‘zwaar’ onderwerp zijn, dit boek is het zeker niet. In tegendeel: het is heel vlot, leesbaar en prettig geschreven! Een aanrader!
Heb je na het lezen van dit blogje nog vragen over pleegzorg? Neem een kijkje op de website van Pleegzorg Vlaanderen of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ambo|Anthos uitgevers, 2019
ISBN: 9789026346774
#vbkbelgie