De Kraamvogel door de ogen van stagiaire Yentl

Na een stage in de thuisverloskunde (NL) startte ik vol spanning aan mijn nieuwe stage bij De Kraamvogel, een heel ander soort stage dan ik tot dan toe gewend was. Bij aankomst werd ik direct al heel hartelijk ontvangen door Valerie, Anke en Fatiha, wat de grootste spanning al deed wegnemen.

 welkom

 De eerste week moest ik echt even wennen, het is tenslotte compleet anders dan een klinische stage en ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik heb erg veel informatie gekregen en veel nieuwe indrukken opgedaan. Vooral rond het thema kansarmoede(r), waar Saskia zich veel mee bezig houdt, heb ik veel kunnen leren. Door Panza en Origine wordt ook voor kwetsbare, kansarme gezinnen gestreden voor toegankelijke gezondheidszorg waardoor zij er niet alleen voor staan.

Doorheen de weken ben ik geregeld aanwezig geweest bij vergaderingen waarbij verschillende organisaties aanwezig waren, vaak met als thema (kans)armoede. Ik ben aanwezig geweest bij een Sensoa Forum, heb het symposium ‘Papa hoort er ook bij’ gevolgd en ik heb deelgenomen aan het congres ‘Internationale dag van de vroedvrouw’. Tevens heb ik verschillende workshops en cursussen gevolgd, zoals de workshop ‘Kiezen voor borstvoeding’ en ‘Shake it baby’. Het volgen van verschillende workshops was voor mij een uitgelezen kans om kennis te maken met activiteiten die ondernomen kunnen worden door zwangeren en jonge ouders.

symposium

De weken zijn echt omgevlogen. Tijdens mijn stage heb ik veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe inzichten gecreeërd, die ik straks in het werkveld ook zou kunnen toepassen.