Het boek van het Leven - over bolle buiken, bonenbaby’s en kraamfeesten 

In De Kraamvogel recenseren we vaak boeken die ons door de uitgevers worden aangeboden. Maar af en toe springt er ook eentje in het oog dat we onmiddellijk willen kopen. Zo ook met dit prachtboek: Het boek van het Leven – over bolle buiken, bonenbaby’s en kraamfeesten. Het werd geschreven door Floortje Zwigtman en geïllustreerd door Sassafras De Bruyn. 

leven

Het is geschreven als een kinderboek, maar iedereen gaat er van genieten! Als je de cover nog maar ziet, weet je al dat het een leuk boek zal zijn. En als je dan pagina’s begint om te slaan, begin je spontaan te lachen met de leuke illustraties. 

Het boek is ingedeeld in 4 grote hoofdstukken. Ze beginnen elk met een prachtig verhaal uit de folklore. Daarna wordt er duidelijk, correct maar ook op een heel leuke en vaak grappige manier geschreven over de 4 levensfases rondom de geboorte van een kind. Zo lezen we eerst ‘Op zoek naar een kind’, dan ‘in verwachting’ en ‘de geboorte’ en tenslotte gaat het over ‘een baby grootbrengen’. De prachtige illlustratie's zijn met de hand getekend door Sassafras De Bruyn.

Hier in ons team is het dringen om het boek te mogen inkijken.

sassafras

 Of je dit boek nu voorleest aan een kind, er in bladert, of van de voorste tot de achterste pagina leest: het is genieten! 

Uitgeverij Lannoo, EAN: 9789401452694