Tien jaar Berrefonds gebundeld in 'Het rouwt in jou'

 We vroegen Christine Vandenhole, founder en coördinatrice van Berrefonds vzw, om een gastblog te schrijven die net zoals de maand november in teken staat van verlies.

2019 is een bijzonder jaar voor mij. Want we vieren het tienjarig bestaan van het Berrefonds. Ik weet niet of je onze vzw kent - ik hoop in alle eerlijkheid van niet - tenzij je ook een kind(je) bent verloren, dan wens ik van harte dat je ons wel kent. Wij zetten ons immers elke dag in om ouders, familie en vrienden van overleden kindjes te helpen in de moeilijke taak die hen wacht om hun leven na het verlies van een kind opnieuw op te bouwen. En omdat ik als vroedvrouw én in die tien jaar Berrefonds heel veel heb geleerd vanuit de praktijk, dankzij het ondersteunen van intussen duizenden ouders in Vlaanderen met Koesterkoffers, inloopdagen, Koesterbabbels, evenementen en studiedagen, besloot ik begin dit jaar al die kennis en inzichten te bundelen in een boek. ‘Het rouwt in jou’ is een eerlijk hulpboek geworden bij het verlies van een kind.

Aan de hand van toegankelijke inzichten, veel warme getuigenissen en mooie illustraties hoopt het boek (h)erkenning te bieden voor verdriet en rouw. ‘Het rouwt in jou’ gaat over verdriet in je relatie, omgaan met je vrienden en familie, rouw op het werk en hoe je kan omgaan met zo’n immens verlies voor broertjes of zusjes. Kortom het is het boek geworden dat ik zelf graag had gelezen toen ik twaalf jaar geleden mijn Berre* verloor.

 

Het boek is te koop in de boekhandel of via de website van het Berrefonds.

Koop je hem daar? Dan schenk je meteen 5 euro aan onze werking, zodat we ook in de toekomst ouders met warme zorgen kunnen blijven omringen. 

Ik hoop van harte dat het nooit zo hoeft te rouwen in jou, maar weet dat onze deur altijd openstaat, mocht je daar nood aan hebben. 

 

Veel liefs, 

Christine

 

het rouwt in jou mama baas christin

 

‘Het rouwt in jou. Een eerlijk hulpboek bij het verlies van een kind.’ door Christine Vandenhole 

24,99 EUR - Uitgeverij Lannoo, Mama Baas