Boekrecensie: 'Hoeveel talen spreek jij?'

Eigenlijk is dit boekje geschreven voor kinderen van de basisschool. Toch is het ook nuttig voor volwassenen om op een eenvoudige manier meer te weten te komen over meertalig opvoeden. Is dit mogelijk? Is het moeilijker voor de kinderen? Heeft het voordelen?

Het boek gaat in op wat meertaligheid nu precies is. Je vindt ook terug hoe dit nu eigenlijk werkt in ons brein. Ik kreeg ook inzicht in wat het betekent als iemand die een nieuwe taal leert, een tijdje vooral luistert en niets zegt. En hoe kinderen die thuis twee talen leren, even de woorden door elkaar halen.

Er komt ook heel duidelijk naar voren dat het voor de taalontwikkeling belangrijk is om met de ouders hun eigen taal te spreken, zelfs als moet er aan het Nederlands nog wat gesleuteld worden.

Kortom: een leuk en informatief boekje, geschreven voor lagereschoolkinderen, maar zeker ook fijn voor zwangere koppels die zich afvragen of ze hun kind meertalig zouden laten opgroeien. Het is een dun boekje met eenvoudige taal, dus snel gelezen ;-)