DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Real Care baby Adam Dao

Daar gaat hij dan, onze kleine Adam Dao… Collega Anke geeft hem zo meteen mee aan z’n ‘pleegmoeder’.

Adam Dao
Houdt De Kraamvogel zich nu ook al bezig met pleegzorg?!

Nee, onze Adam is een Real Care Baby. Hij is een pop, een oefenbaby. Hij huilt, heeft voeding nodig (fles- of borstvoeding) of een propere luier, hij moet af en toe een boertje laten en hij wil gewoon gewiegd worden. We programmeren hem op voorhand om een realistisch beeld te geven van wat een baby nodig heeft.

We lenen hem uit, in samenwerking met Fara. Op hun website vind je veel info terug! Na een paar dagen (en nachten) komt hij weer terug naar ons.
Adam wordt uitgeleend aan vrouwen en gezinnen die graag eens aan de lijve voelen hoe het is om voor een baby te zorgen, vooraleer ze voluit beslissen om voor een zwangerschap en baby te gaan. Of aan zwangere meisjes en vrouwen, die al eens willen oefenen wat pril ouderschap en 24/24 zorgen praktisch betekent. Ook scholen kunnen hem huren om vb. toekomstige kinderverzorgsters een realistisch beeld te geven.

 

Het verzorgen van een oefenbaby zoals Adam gedurende een paar dagen én nachten is gebaseerd op het ervaringsgericht leren. Het kan heel wat inzichten geven: hoe voel ik me bij deze zorg? Ben ik er echt klaar voor? Wie kan ik inschakelen uit mijn netwerk? Of is het een goed idee om ook professionele hulp te vragen?
De uitleen van onze oefenbaby gaat altijd gepaard met een voor- en nagesprek bij ons. We gaan nooit simpelweg ontradend of aanmoedigend werken, maar willen juist het gesprek over kinderwens en jong ouderschap open trekken en vrouwen en gezinnen bewust doen stil staan bij wat het betekent om voor een baby te zorgen. Als ze ervoor willen gaan maar nog ondersteuning nodig hebben, begeleiden we hen bij de zoektocht naar gepaste hulp.

 
Naast de baby zelf, kunnen we ook een zwangerschapsbuik uitlenen. Zo komen sommige vrouwen erachter dat ze eigenlijk een zwangerschapswens hebben en geen kinderwens. Een belangrijk inzicht!


Wij, de Kraamvogel-tantekes, zijn allemaal zeer benieuwd hoe deze eerste pleegmama van onze Adam het gaat ervaren. We zijn er helemaal klaar voor om haar goed te informeren en te ondersteunen!


Wil je hem ook eens huren? Of heb je als professionele hulpverlener een gezin in begeleiding die je eens met zwangere buik of de baby aan de slag wil laten gaan? Contacteer ons gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 238 11 00. We hebben graag je telefoonnummer om zo spoedig mogelijk contact met je op te nemen. Meer info vind je ook bij Kinderwens.

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding