DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

SOS Kadootjes-stress: Geef een Goodgift!

En plots is december daar alweer: de tijd van donkere, korte dagen, warme sjaals en dikke truien. We tellen af naar het einde van het jaar - het einde is in zicht, écht - en naar knusse eindejaarsfeesten in intieme kring. Corona of niet, de decembermaand staat bij menig mens ook in teken van kadootjes-stress. Want wat gééf je je naasten nu alweer. Zeker nu we met z’n allen collectief ons kot hebben uitgemest de afgelopen maanden? Don’t worry, we geven je graag een top kadotip.

Schenk een Goodgift cadeaubon

Met de leuze “Meer donaties, minder nutteloze cadeaus!” wil Goodgift mensen aanmoedigen om samen meer goede doelen financieel te steunen. En da’s nodig. Zeker dit jaar, nu veel non-profit organisaties en vzw’s de impact van de Coronacrisis erg voelen en de gulle financiële giften van de Warmste Week wegvallen. Fijn wist- je-dat-je: Goodgift werkt uitsluitend met vrijwilligers. Alle donaties worden volledig aan de goede doelen geschonken. Als dat geen schoon initiatief is! 

1

Hoe gaat het in zijn werk? Je koopt een cadeaubon aan via Goodgift en schenkt deze aan je lief, moeder of opa. De ontvanger van de bon kan zelf kiezen naar welk goed doel de donatie gaat. Goodgift maakt de donatie binnen de 14 dagen over aan het gekozen goede doel. En laat ons Origine -project nu net één van de goede doelen zijn waarvoor je je goodgift cadeaubon kan inruilen. 

De giften voor Origine worden altijd prima besteed, beloofd!

Origine ijvert ervoor om zwangeren in de zwakste maatschappelijke positie, de zwangeren zonder verzekering, ook toegang te verlenen tot perinatale zorg. Als zwangere vrouwen op tijd in de reguliere zwangerschapsbegeleiding terecht komen heeft de baby een veel grotere kans om een gezonde levensstart te nemen, waardoor de levensverwachting en –kwaliteit in het verdere leven toeneemt. Op deze manier wordt de kans dat de baby in de cyclus van generatie-armoede terecht komt, aanzienlijk verkleind. We vinden het dus zeer belangrijk om kinderarmoede zeer vroeg (prenataal) al aan te pakken. Via vroedvrouwenzorg aan huis ijveren we samen met de Origine-vroedvrouwen voor het recht op kwaliteitsvolle zorg voor alle zwangeren en pas bevallen moeders en hun baby.

Origine werkt met eigen middelen dankzij een gift van De Tuimel vzw. Verder werken is altijd afhankelijk van giften van weldoeners. Een financieel duwtje in de rug voor deze zorg van kwetsbare zwangeren is dus zeker welkom. Natuurlijk kan je ook nog steeds rechtstreeks een gift overmaken aan Origine. Donaties kan je overmaken op het rekeningnummer van VZW De Kraamvogel BE39 0011 4644 4919 met vermelding Gift Origine. Wees maar zeker dat we bij elke gift een vreugdedansje maken!

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding