Soms is het tijd om de pauzeknop in te duwen en jezelf te verwennen. Of je nu een geboorte-professional bent of een zwangere, of een ouder, of dit allemaal tesamen: tijdens de #weekvandekraamzorg is een verwenmomentje gewoon voor jezelf toch echt wel helemaal verantwoord ;-).
Bron: unknown
We sporen je aan om even wat lekkers, voor jezelf te maken/uit te halen. Een ijsje, die heerlijke koffiekoek van de bakker om de hoek, nacho’s met kaas en een lekker dipsausje, framboosjes met chocolade, dadels met pindakaas, … Het maakt niet uit wat je kiest, gun jezelf datgene waar je echt zin in hebt.
Er is maar één spelregel: Eet je hapje mindful op. Werk het niet gewoon snel naar binnen aan het aanrecht, met de was en plas in gedachten. Bekijk al dat lekkers. Ruik eraan. Welkgeluid maakt het wanneer je een hapje in de mond neemt? Proef en ontdek de rijke smaken.
Bron: unknown
Verwen jezelf.
Collega Fatiha helpt je op weg, en deelt met plezier een Marokkaans verwenreceptje en een lekkere gembermocktail. Ideale kraamkost!
Marokkaanse Fetakaas-pannenkoekjes met koriander
Ingrediënten:
1 ei
120 ml melk
150 g fetakaas
2 el koriander (kan ook peterselie)
½ tl-cayennepeper
½ tl-bakpoeder
200 g bloem
1 tl zout
Zonnebloemolie om te frituren
Meng het ei en de melk samen in een kom; Voeg de feta, koriander (of peterselie), cayennepeper, bakpoeder, bloem en zout toe en meng alles goed samen. Dek de kom af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten.
Verhit de zonnebloem in een (koeken)-pan. Schep vervolgens steeds 2 volle eetlepels in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.
Serveertip: serveer de pannenkoekjes met yoghurt en vers gehakte koriander/peterselie.
Gembermocktail
Ingrediënten:
1 tros pitloze druiven
100 g gember
Water
1 l spuitwater
Sap van 2 citroenen
2 el honing
Enkele blaadjes verse munt
Prik eerst enkele druiven op een satéstokje en leg dit enkele uren van tevoren in de diepvries. Snijd de gember in stukjes en doe in een blender. Voeg het water toe tot de gember onder staat en blend het. Haal het gembermengsel door een zeef. Neem vervolgens een kan en doe er 8 eetlepels van de gemberinfusie in (bewaar de rest in de koelkast. Je kan het gebruiken in andere gerechten of je water ermee opsmukken 😊). Leng aan met een liter spuitwater, het sap van 2 citroenen en de honing.
Giet in glazen en werk af met de bevroren druifsaté ’s en een blaadje munt.
Smakelijk!