DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Recensie: Ouders zijn ook maar mensen, wat is parentale burn-out en hoe kom je erbovenop? Moïra Mikolajczak en Isabelle Roskam

Tijdens het vorig academiejaar begeleidde ik als externe begeleider een groepje bachelorstudenten toegepaste psychologie bij hun bachelorproef. Ze schreven deze rond parentale burn-out, en namen toen ook contact op met de auteurs van dit boek. Nu ik dit boek las, weet ik zeker dat de studenten heel mooi werk afleverden omdat ik al veel herkende van wat ik nu las.

5D1E97CA BF93 4A53 A146 A21DB759C970

Interessant boek! Na een inleiding en een deel over het wat en hoe van een parentale burn-out, kan je met een test uitzoeken of wat jij meemaakt misschien wel zoiets is. Ik denk dat het boek veel herkenbaarheid kan geven aan ouders die het niet meer zien zitten en zich uitgeput voelen, het zal zeker het gevoel geven niet alleen te zijn. Parentale burn-out is een nog niet zo gekend fenomeen als een burn-out gerelateerd aan het werk, maar is even écht. Dit boek en de vele getuigenissen halen dit uit de taboesfeer. Ouders die dit meemaken zijn zeker geen ‘slechte ouders’. In tegendeel: het zijn vaak ouders die het heel goed willen doen! Alleen zijn er dan omstandigheden die het moeilijk maken…

In het tweede deel van het boek lees je hoe je erbovenop kan komen. Je krijgt heel wat tips hoe je jezelf kan helpen. Trouwens ook heel nuttig als je regelmatig stress ervaart, al dan niet door het ouderschap.

Weet ook dat als je er zelf niet uitgeraakt dat je zeker ook hulp mag vragen. Kom gerust eens langs op ons spreekuur Zorgen en Twijfels of bel of mail ons zodat we samen met jou kunnen kijken wie je best kan helpen.

Ik wil graag eindigen met wat op de achterflap van het boek staat: Een warm pleidooi voor goed-genoeg-ouderschap. Waarmee wij, net zoals de auteurs, willen zeggen: goed genoeg is meer dan genoeg!

 

Uitgeverij Lannoo, 2017/2020
ISBN 978 94 014 80109

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding