Dankjewel Originevroedvrouwen!

Mama’s die het ziekenhuis 6u na hun bevalling moesten verlaten, die terugkeerden naar een krot of naar de straat met de baby in hun armen, zonder enige nazorg… 10 jaar geleden bereikten zo’n berichten ons regelmatig. Samen met collega’s van andere organisaties dachten we na wat we konden doen, hoe we konden helpen.

We keken naar wat Aquarelle betekent in Brussel, en pasten dit model toe op de Antwerpse situatie: Origine was geboren!

Nog steeds bieden we vanuit De Kraamvogel Originezorg aan. Origine zorgt voor vroedvrouwenzorg aan huis na de bevalling bij moeders zonder wettig verblijf, die in armoede leven en geen mutualiteit, verzekering of waarborg hebben waardoor ze alle kosten zelf moeten dragen.

MicrosoftTeams image

We werken samen met een fantastisch team van eerstelijnsvroedvrouwen, die deze prille mama’s en hun baby thuis gaan opvolgen na de bevalling.

We zetten deze vroedvrouwen graag af en toe in de bloemetjes, en deze keer kregen we hiervoor een heel mooi aanbod van Bedrukken.nl: ze lieten notitieboekjes bedrukken in kleine oplage met het logo van De Kraamvogel en Origine. Naast notitieboekjes kan Bedrukken.nl ook andere promotieartikelen zoals bedrukte pennen, tassen en kleding leveren.  

Wij kregen van hen deze mooie notaboekjes met pen:

 Elke Originevroedvrouw krijgt er binnenkort eentje met een ‘van harte bedankt' in naam van de mama’s en baby’s die jullie bijstaan in die eerste zo belangrijke periode thuis na de bevalling.