Recensie Assia wil trouwen - Jeroen Hoogerwerf met illustraties van Géwout Esselink

Deze keer recenseren we een kinderboekje omdat we erg gecharmeerd waren.

Het boekje gaat over de vriendschap tussen Assia en Joris. Assia wil later misschien wel trouwen met Joris op voorwaarde dat hij ook kinderen wilt én goed kan koken. Joris heeft namelijk net een babybroertje, en Assia vindt hem wel lief. Assia’s papa is de kok in huis, en dus wil Assia later ook een man die kookt.

assia

Wat heel fijn is aan dit boek, is dat er wat diversiteit in te zien is. Zo heeft Joris 2 mama’s en zien we in de illustraties mensen met een verschillende etnische achtergrond. De traditionele rolverdeling wordt ook doorbroken met de papa van Assia die de kok van dienst is. We zien ook een tekening van baby Joris aan de borst van mama Roos.

De illustraties zijn trouwens heel mooi. En realistisch ook: baby Joris in bad heeft nog een navelklemmetje en daarover spreken Assia en Joris dan ook.

Eén klein nadeel voor ons Vlamingen: de auteur is duidelijk Nederlands en gebruikt dus nogal wat Nederlandse uitdrukkingen Maar als je daar kan overlezen of het wat kan aanpassen als je voorleest, is dat ook helemaal niet erg!

 

ISBN 978 90 83183 78 7
Uitgeverij Levendig