Versterk je BRON – op verhaal komen na een postpartum depressie. Van Evelien Van Altena – Van Kampen

 Op LinkedIn kwam er een bericht voorbij van deze auteur. Het was vooral de ondertitel – op verhaal komen na een postpartum depressie - die me triggerde en me terug bracht naar de allereerste uitnodiging die ik op mijn nieuwe werkplek, de Kraamvogel, kreeg.

Het was een avondvergadering, op vraag van dr.Ria Docx. Zij was bezielende psychiater van de moeder baby eenheid van PC Bethaniën in Zoersel en haar tijd ver vooruit. Ze bleef met een vraag naar nazorg: “wie of wat was beschikbaar in het werkveld voor moeders na een opname?” zodat ze tijd hadden om weer op verhaal te komen.

B4C3E87E 3B35 4EE3 88E7 FF9B82FD86F5

Dit boek biedt een aantal handvatten. Naast moeders worden ook vaders aangesproken.
BRON is een letterwoord dat je op eigen tempo kan verkennen door een aantal leidende vragen. Naast vragen rond verlies zijn er ook vragen rond herstel. De schrijfster is ervaringsdeskundige en werkt ook meer dan 20 jaar in de jeugdzorg. Thema’s als hechting, verlies en trauma zijn haar niet vreemd.

Fijn om de elementen van de cirkel van transitie te herkennen en zo de weg naar betekenisgeving zichtbaar te maken.

De tip om dit zelfhulpboek te gebruiken met (professionele) ondersteuning draag ik een warm hart toe. Het is in de verbinding dat de kracht zit.
En zo zijn ook de (vele) () aan bod gekomen die je doorheen het boek tegenkomt. 

 Evelien Van Altena - Van Kampen
ISBN:978-94-645-0223-7
Uitgeverij Boekscout Soest