DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Moeders in Afrika: Dagboek van een vroedvrouw in Congo - Sabine Van de Vyver

Veerle las het boek "Moeders in Afrika:. Dagboek van een vroedvrouw in Congo", een ouder boek, maar daarom niet minder goed!

Het boek lag al een week of twee naar mij te lonken in mijn “te lezen” boekenstapel. Het boek van Sabine Van de Vyver verwelkomt me al in het voorwoord als collega vroedvrouw. Het eerste verhaal start op met de woorden: Hemelvaart 2007.


front medium 2292119283

Wat volgt is een verzameling verhalen die zich uitstrekken over een periode van pakweg 15 jaar. Kleine en grote ontmoetingen die je meenemen in het leven van moeders en hulpverleners in Kasongo-Lunda.

Het neemt je mee in de zintuiglijke ervaringen en gevoelens die (samen)werken in dit onmetelijke land met zich meebrengt. Zich bewust van haar Westerse bril deelt Sabine persoonlijke verhalen. Doorheen het vertelde lees je de immense impact van het kolonisatie verleden en hoe het land kreunt onder de armoede. Hoe velen er, soms met de moed der wanhoop, werken aan een betere basis moeder en kind zorg. En wie bepaalt hoe deze zorg er al dan niet kan uitzien. Hoe de start van de eerste duizend dagen eruit zien als jouw wiegje klaar staat op een plek waar zelfs geen stromend water beschikbaar is.

recensievrvrinafrika

Het boek bracht me terug naar mijn eigen Afrika ervaringen én hoe je van hieruit hoe dan ook verbonden blijft met daar. En met alle gevoelens van machteloosheid, onrechtvaardigheid, schaamte en ook trots, vreugde en blijdschap waartoe je je moet verhouden. Of je er nu wel of niet bent geweest of gewerkt.

Dank je wel Sabine om te getuigen van hoe het voor jou is en om door te gaan. Je inspireert.
 

Uitgeverij Houtekiet
ISBN: 9789089249685

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding