DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Recensie: Raak elkaar niet kwijt – Rianne Roes

Ik begon dit boek te lezen met veel enthousiasme, omdat we het in De Kraamvogel belangrijk vinden dat ouders goed voorbereid worden op het aanstaand ouderschap en weten wat dat met hun relatie kan doen. Een boek over “de liefde levend houden na de komst van een kind” past hier helemaal in natuurlijk.

Veel toekomstige ouders concentreren zich op lessen rond bevallen en boeken over wat een zwangerschap met zich meebrengt, en dat is natuurlijk reuze-interessant. Maar een zwangerschap duurt 9 maanden en een bevalling duurt normaal gezien maximum 24 uur, terwijl je mama of papa wordt voor de rest van je leven…

5806FE52 E17E 4FE8 9F91 B6BCE9DB0F91

Mama of papa worden heeft ook heel wat impact op jou persoonlijk, maar ook op jullie relatie. Van een twee-eenheid naar een drie-eenheid. Of van een gezin met twee kinderen naar een gezin met drie kinderen. Groei dus. En verandering.

Dit boek biedt inzicht in die veranderingen in de relatie die je met je partner hebt. Het is met momenten wel zwaar op de hand, dus misschien geen leesvoer voor tijdens een zwangerschap. Wel voor als je merkt dat het wat minder gaat met je relatie sinds je zwanger bent of ouder bent geworden, en hier graag inzicht in wilt krijgen. Dit inzicht kan heel helpend zijn.

Wat het boek dan weer leesbaar maakt, zijn de vele duidelijke schema’s, quotes en eigen verhalen van de auteur met al haar zorgen en twijfels.

Het geeft zeker heel wat inzichten en tips voor als je merkt dat je nood hebt aan houvast als je voelt dat je relatie aan het veranderen is en als je je onzeker voelt of het wel de goede weg opgaat. merk je dat je na/tijdens het lezen van het boek er graag wil over praten met iemand? Je bent na afspraak welkom voor een Zorgen en Twijfels gesprek. We maken graag tijd om naar je te luisteren.

Uitgeverij Lucht, 2022
ISBN 9 789493 272026

Meer lezen over de auteur?

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding