Boekrecensie: Het Kraamboekje - Nuphar Nevo en Pien Bongers

Nathalie las deze week "Het Kraamboekje" van Bevallig.

Het is de missie van Bevallig om (aanstaande) moeders een zachtere kraamtijd te bezorgen door hen te informeren over de kraamperiode en te ondersteunen met de juiste verzorging. Bevallig stelde hiervoor verschillende kraampakketten samen met verzorgingsproducten en ontwierp in samenwerking met oefen- en bekkentherapeute Pien Bongers “Het Kraamboekje”.

Het Kraamboekje is een compact en overzichtelijk boekje, waardoor het makkelijk hanteerbaar en leesbaar is, zelfs wanneer je druk in de weer bent met voeden en verschonen.
In het boekje zoomt de bekkentherapeute in op de postnatale fysieke veranderingen in je lichaam met duidelijke informatie en prenten. Daarnaast vind je adviezen, oefeningen en tips die het herstel na zowel een vaginale bevalling als een keizersnede bevorderen.
Fijn is dat de adviezen erg duidelijk omschreven zijn, maar ook haalbaar om toe te passen tijdens de soms toch wel hectische eerste kraamdagen. Verder wordt er ook dieper ingegaan op een correcte ademhaling, diastase en gebruik van de wc.

Kortom, dit kleine boekje staat boordevol nuttige informatie voor pas bevallen moeders over het fysieke herstel en het voorkomen van klachten tijdens de kraamtijd.