De Kraamvogel door de ogen van stagiaire Bea

 

Nadat ik zestien jaar geleden de stad Antwerpen als student achterliet, mocht ik op 26 september mijn drie weken durende avontuur bij de Kraamvogel starten. Als voorbereiding had ik de website meerdere malen bezocht, hier kon ik uren blijven klikken en elke keer kwam ik tot nieuwe ontdekkingen.
Na mijn voorgaande stages in de “klinische setting” was dit voor mijn een nieuwe ervaring in mijn studie om vroedvrouw te worden. Ik mocht het “medisch gegeven” even achterwege laten en proeven van de sociale verloskunde. Ik ging op ontdekking wat je als vroedvrouw nog meer kunt betekenen in onze maatschappij.
Het ontvangst door Anke was hartelijk, warm en persoonlijk. Je kreeg meteen het gevoel dat je welkom bent en dat je mag zijn wie je bent.                                                             Afbeelding1

 

Ik mocht meteen mee naar een overleg waar er verschillende organisaties aanwezig waren. In de auto onderweg maakte we kennis met elkaar en maakte ik mijn leerdoelen kenbaar.
Bij het overleg werd er een casus besproken die mij wel raakte. Hier ontdekte ik de meerwaarde van deze vergaderingen. 

Verder hadden we lerend netwerk over LGBTQIA, hier ging een wereld voor mij open en maakte in een ietwat gekke indruk bij Anke door de verkeerde nametag te kiezen 😊, maar ik vond de roze kleur zo mooi. Dit heb ik nog meermaals mogen horen. Afbeelding2


Saskia maakte me enthousiast wegwijs binnen het project ORIGINE. Een mooi initiatief waardoor ook de minderheid een kans krijgt in onze maatschappij. Dit is een mooi project dat hopelijk nog vele jaren mag doorgaan.
Daarnaast heb ik ook de kans gekregen om nog even terug naar mijn school te gaan, Thomas More in Turnhout, om studenten warm te maken voor het project Buddy bij de wieg. We mochten hen onderdompelen in motiverende gespreksvoering, cultuursensitiviteit en kansarmoede.
De 10-daagse van de Geestelijke gezondheidszorg hebben we ook in de kijker gezet. Een onderwerp waar heel veel belang aan wordt besteed binnen de Kraamvogel. Samen met Fatiha heb ik de etalage mogen klaarmaken.   Afbeelding3                                                                                                                      

Natuurlijk mag je als student snuiven in het “walhalla” van de Kraamvogel, de bib. Hier vind je boeken over zwangerschap, ouderschap, kinderboeken en noem maar op. Hier mag je als student maar ook als zwangere, grootouder,… boeken uitlenen. Een waar paradijs aan informatie. Op zoek naar info voor mijn bachelorproef kwam ik het boek “Vóórdat je zwanger wordt” tegen. Een boek over preconceptiezorg, zeker een aanrader !!!!

Op mijn laatste dag heeft Fatiha mij wegwijs gemaakt in het dragen van je kindje met de draagdoek. Wat een heerlijk gevoel is dit toch! Zelf ben ik voorstander van dragen en wie weet zal ik mij hierin nog verder verdiepen. Afbeelding4

Ik blik terug op een fijne stage waar ik nieuwe inzichten heb verworven die ik kan gebruiken in mijn volgende stages en in mijn toekomstig werkveld.
Hier eindigt mijn avontuur in Antwerpen en ga ik terug naar het verre Limburg 😊 😊
Bedankt om mij op sleeptouw te nemen. Afbeelding5