DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Boekrecensie

Boekrecensie: Ouderschap, hoe moederen je brein verandert - Chelsea Conaboy

Saskia las deze week het boek 'Ouderschap, hoe moederen je brein verandert' en schreef daar deze recensie over.

Omdat wetenschap en hersenontwikkeling én ouderschap me erg interesseren, trok dit boek meteen mijn aandacht.

Het is ook echt interessant maar ik was ook enigszins teleurgesteld. Het is namelijk wel wat om er helemaal door te lezen. Ik vind het geen boek om ontspannen in bed te lezen. Je moet je er wel echt aan zetten. De 351 pagina’s (zonder dankwoord en referenties) zijn onderverdeeld in 9 hoofdstukken. Dat wil zeggen dat het best lange hoofdstukken zijn. En ik mis er wat structuur in. De auteur geeft ons heel veel info, citeert uit heel wat wetenschappelijke onderzoeken, deelt haar eigen verhaal en dat van andere ouders: dat is interessant. Maar het komt me wat ongestructureerd en van de hak op de tak over…Het lijkt me dat ze heel veel info wilt geven, maar daardoor de draad soms wat verliest.

We leren in het boek hoe een moederbrein geleidelijk aan verandert, en niet alleen dat van haar, maar van iedereen die de baby mee grootbrengt. Om uitgebreid te weten te komen wat en hoe én de wetenschappelijke onderbouwing te leren kennen, moet je het boek lezen.

Het is een aanrader voor wie zich echt in het onderwerp wil verdiepen, maar minder voor wie verwacht een vlot en makkelijk leesbare samenvatting van de nieuwste wetenschappelijke inzichten tot zich te kunnen nemen.

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding