DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Boekrecensie

Recensie: Je eerste 1000 vaderdagen, praktische adviezen voor betrokken vaders: van zwangerschap tot peuter – David Borman

De laatste tijd merken we dat er zeer terecht meer aandacht is voor vaders, ook tijdens de zwangerschap en de eerste periode met de baby. Denk maar aan het onlineplatform Vaderklap, en Project P van vzw Zijn. Een boek zoals dit past in dit rijtje en we zijn er dan ook heel blij mee!

Het werd geschreven door David Borman, een Nederlandse vroedvrouw (of verloskundige zoals dat daar heet) en vader van 2 dochters. Het is eindelijk een boek gericht naar (toekomstige) vaders, zoals er zo velen zijn voor zwangeren en prille moeders maar waar de vader vaak maar in de kantlijn vermeld wordt. David spreekt in de boek rechtstreeks de vader aan en hij vertelt steeds vanuit het standpunt van de vader. Daarnaast beschrijft hij ook het standpunt vanuit de baby en dat vanuit de moeder, waardoor het zeer volledig is. Hij bespreekt uitgebreid waarom preconceptiezorg belangrijk is, hoe de verschillende fases van de zwangerschap en bevalling verlopen, en dan de kraamtijd, het eerste levensjaar van de baby en het tweede levensjaar. De periode van de conceptie tot het kind 2 jaar is, duurt ongeveer 1000 dagen en uit onderzoek blijkt hoe belangrijk deze periode is.

Mooi is de uitdrukkelijkheid waarmee hij raad geeft aan vaders om hun vrouw te ondersteunen tijdens al deze fases.

Betrokken vaderschap is een apart hoofdstuk, maar loopt eigenlijk als een rode draad doorheen het boek.

De verschillende hoofdstukken worden afgewisseld met ervaringsverhalen, waarin herkenbaarheid voorop staat.

Het is een heel vlot leesbaar boek, helder geschreven, maar ook deskundig en degelijk. Een aanrader om onder de kerstboom te leggen voor aanstaande of prille vaders!

uitgegeven door Unieboek uitgeverij Spectrum

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding