DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

Kinderwens

Real Care Baby

Ben je zwanger en wil je weten wat het kan betekenen om 24u/24u voor je pasgeboren baby te zorgen? Denk je eraan om zwanger te worden maar weet je niet of het ouderschap wel haalbaar is? Wil je graag aan den lijve ervaren hoe het is om (hoog) zwanger te zijn? Dan is het een leuk idee om de Real Care Baby en/of de zwangerschapsbuik te ontlenen. 

 

Wat is een Real Care Baby?

De Real Care Baby is een pop die geprogrammeerd wordt om aandacht en zorg te vragen op willekeurige tijdstippen door te huilen zoals een echte baby. De oefenbaby huilt, heeft voeding nodig (fles- of borstvoeding) of een propere luier, moet af en toe een boertje laten en wil getroost en gewiegd worden. Het zorgen voor een oefenbaby gedurende een paar dagen én nachten geeft je de kans om te proeven welke impact 24/24 zorgen voor een baby heeft op je dagelijkse routine. 

MicrosoftTeams image 13

Kinderwens?

Je wil zwanger worden? 

De zorg voor je zwanger bent heet preconceptiezorg. Wil je graag zwanger worden dan is er één en ander dat je al kunt doen.

Een gezonde levensstijl is belangrijk:

  • stop met roken
  • vermijd alcohol en middelengebruik
  • begin foliumzuur te nemen

De vroedvrouw of de huisarts is de aangewezen persoon om je te begeleiden bij een normale zwangerschap. Je vindt een vroedvrouw in je buurt en wat ze voor je kan betekenen op www.vroedvrouwen.be Neem contact op met je vroedvrouw, huisarts of gynaecoloog met al je vragen rond een goede voorbereiding op je zwangerschap.

Je vindt ook waardevolle info op Gezond Zwanger Worden.

Als zwanger worden niet lukt?

Met kinderwensvragen kan je terecht bij bij organisaties zoals De verdwaalde Ooievaar. In onze bibliotheek vind je heel wat boeken over een fertiliteitstraject en de keuzes die hierbij komen kijken. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Fara ondersteunt jongeren en mensen met een mentale beperking met een kinderwens. Ook hun omgeving en begeleiders kunnen bij Fara terecht. In samenwerking met Fara kan je ook in de Kraamvogel terecht om de Real Care Baby uit te lenen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons voor een afspraak.

LGBTQI+ ouderschap

LGBTQOuder worden kan op veel verschillende manieren en gezinnen bestaan allang niet meer enkel uit een mama en een papa. Misschien heb je als LGBTQIA+'er heel wat vragen over jouw mogelijkheden. Kies je voor een donor, en zo ja, zoek je die in je omgeving of ga je voor een onbekende donor? Wat zijn de mogelijkheden voor draagmoederschap? Misschien wil je als alleenstaande vrouw het ouderschap delen met een holebikoppel? Of als transgender man zwanger worden? Denk je na over pleegzorg of adoptie?

Er kunnen ook heel wat uitdagingen op je pad komen. Medische procedures, selectieprocedures en onduidelijkheid over wettelijke rechten maken de weg naar een kindje niet altijd even gemakkelijk. Voor transgender personen kan een kinderwens bovendien meespelen in de timing van hun transitie.

Op deze pagina zetten we graag een aantal websites op een rij waarop je meer info vind over alle verschillende mogelijkheden.

Zet je graag samen met ons de mogelijkheden op een rijtje? Of bots je tijdens je weg naar het ouderschap op moeilijkheden? Je bent welkom op afspraak voor een Zorgen- en Twijfelsgesprek. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? In onze bib hebben we zowel informatieve boeken als kinderboeken rond draagmoederschap, IVF, ...

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding