DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

LGBTQI+ ouderschap

LGBTQOuder worden kan op veel verschillende manieren en gezinnen bestaan allang niet meer enkel uit een mama en een papa. Misschien heb je als LGBTQIA+'er heel wat vragen over jouw mogelijkheden. Kies je voor een donor, en zo ja, zoek je die in je omgeving of ga je voor een onbekende donor? Wat zijn de mogelijkheden voor draagmoederschap? Misschien wil je als alleenstaande vrouw het ouderschap delen met een holebikoppel? Of als transgender man zwanger worden? Denk je na over pleegzorg of adoptie?

Er kunnen ook heel wat uitdagingen op je pad komen. Medische procedures, selectieprocedures en onduidelijkheid over wettelijke rechten maken de weg naar een kindje niet altijd even gemakkelijk. Voor transgender personen kan een kinderwens bovendien meespelen in de timing van hun transitie.

Op deze pagina zetten we graag een aantal websites op een rij waarop je meer info vind over alle verschillende mogelijkheden.

Zet je graag samen met ons de mogelijkheden op een rijtje? Of bots je tijdens je weg naar het ouderschap op moeilijkheden? Je bent welkom op afspraak voor een Zorgen- en Twijfelsgesprek. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? In onze bib hebben we zowel informatieve boeken als kinderboeken rond draagmoederschap, IVF, ...

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding