DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

Kinderwens?

Je wil zwanger worden? 

De zorg voor je zwanger bent heet preconceptiezorg. Wil je graag zwanger worden dan is er één en ander dat je al kunt doen.

Een gezonde levensstijl is belangrijk:

  • stop met roken
  • vermijd alcohol en middelengebruik
  • begin foliumzuur te nemen

De vroedvrouw of de huisarts is de aangewezen persoon om je te begeleiden bij een normale zwangerschap. Je vindt een vroedvrouw in je buurt en wat ze voor je kan betekenen op www.vroedvrouwen.be Neem contact op met je vroedvrouw, huisarts of gynaecoloog met al je vragen rond een goede voorbereiding op je zwangerschap.

Je vindt ook waardevolle info op Gezond Zwanger Worden.

Als zwanger worden niet lukt?

Met kinderwensvragen kan je terecht bij bij organisaties zoals De verdwaalde Ooievaar. In onze bibliotheek vind je heel wat boeken over een fertiliteitstraject en de keuzes die hierbij komen kijken. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Fara ondersteunt jongeren en mensen met een mentale beperking met een kinderwens. Ook hun omgeving en begeleiders kunnen bij Fara terecht. In samenwerking met Fara kan je ook in de Kraamvogel terecht om de Real Care Baby uit te lenen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons voor een afspraak.

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding