DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

Real Care Baby

Ben je zwanger en wil je weten wat het kan betekenen om 24u/24u voor je pasgeboren baby te zorgen? Denk je eraan om zwanger te worden maar weet je niet of het ouderschap wel haalbaar is? Wil je graag aan den lijve ervaren hoe het is om (hoog) zwanger te zijn? Dan is het een leuk idee om de Real Care Baby en/of de zwangerschapsbuik te ontlenen. 

 

Wat is een Real Care Baby?

De Real Care Baby is een pop die geprogrammeerd wordt om aandacht en zorg te vragen op willekeurige tijdstippen door te huilen zoals een echte baby. De oefenbaby huilt, heeft voeding nodig (fles- of borstvoeding) of een propere luier, moet af en toe een boertje laten en wil getroost en gewiegd worden. Het zorgen voor een oefenbaby gedurende een paar dagen én nachten geeft je de kans om te proeven welke impact 24/24 zorgen voor een baby heeft op je dagelijkse routine. 

MicrosoftTeams image 13

Waarom de Real Care Baby ontlenen?

Het ontlenen van de Real Care Baby kan heel wat inzichten geven:

  • Hoe voelt het om 24/24 voor een baby zorgen?
  • Wat vind je fijn en wat vind je lastig?
  • Hoe ga je om met huilen van de oefenbaby?
  • Wat verloopt er vlot en waar loop je tegenaan?
  • Zijn er momenten waarop je hulp kan gebruiken? 
  • Wie kan je inschakelen uit je netwerk? 

Het ontlenen van onze oefenbaby gaat altijd gepaard met een voor- en nagesprek. We gaan nooit ontradend of aanmoedigend werken, maar willen juist het gesprek over kinderwens en pril ouderschap open trekken zodat je bewust stil kan staan bij wat het betekent om voor een baby te zorgen. Het uitlenen van de oefenbaby is geen test die bepaalt of je al dan niet bekwaam bent voor het ouderschap. Het gaat om jouw ervaring. Zit je na de ontlening met vragen of merk je dat je nog wat ondersteuning kan gebruiken, dan begeleiden we je graag bij de zoektocht naar gepaste hulp.

 

 

Wie kan de Real Care Baby ontlenen?

De Real Care Baby wordt uitgeleend aan:

  • vrouwen en gezinnen die graag eens aan de lijve voelen hoe het is om voor een baby te zorgen, alvorens ze voluit beslissen om voor een zwangerschap en baby te gaan.
  • zwangere meisjes en vrouwen, die al eens willen oefenen wat pril ouderschap en 24/24 zorgen praktisch inhoudt.
  • scholen, in het kader van ervaringsgericht leren.

Voor leerlingen uit de laatste graad middelbaar hebben we een bijzonder Real Care Baby project over de impact van ouderschap op je leven en de eerste 1000 dagen van een baby voor het schooljaar 2023-2024. 

image017

We lenen hem de Real Care Baby uit, in samenwerking met Fara. Meer info en filmpjes over de Real Care Baby vind je op de website van Fara.

 

Hoe ontleen je de Real Care Baby?

1 - Maak een afspraak voor ontlening bij De Kraamvogel (03 238 11 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). We hebben graag je telefoonnummer om contact met je op te nemen. Het ontlenen van de oefenbaby vraagt een oprecht engagement, we geven je dan ook graag voldoende info. Je kan ook eerst mailen voor meer praktische informatie. We prikken samen een datum voor de voorbespreking.

2 - Tijdens de voorbespreking leggen we je stap voor stap uit hoe de baby werkt en oefenen samen met jou de zorg voor de baby a.d.h.v. een demo-programma. Daarna start jullie avontuur en neem je de oefenbaby mee naar huis. Betaling gebeurt dan (waarborg is contant te betalen, uitleenbedrag kan ook via payconiq of overschrijving). 

3- Breng de Real Care Baby/zwangerschapsbuik terug, max. 5 dagen later. We doen een nabespreking waarin we terugblikken op je ervaring.Komt het materiaal in dezelfde staat terug, dan krijg je meteen de waarborg terug.

Het ontlenen voor particulieren in het kader van eigen kinderwens kost €40 per baby of zwangerschapsbuik voor 5 dagen voor een individuele ontlening met voor- en nabespreking bij De Kraamvogel. We hanteren een sociaal tarief van €15. Voor onderwijs of andere projecten, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

 

Real Care Baby

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding