Onderwijs

Van kleuterklas tot universiteit kan je beroep doen op De Kraamvogel. De cursus met de basisopleiding kraamzorg wordt te koop aangeboden aan de CVO's met onderwijsbevoegdheid rond kraamzorg.
Vind je hieronder niet waar je naar op zoek bent, of wil je gerichte informatie,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vroedvrouw op school

Gaan de lessen over zwangerschap, geboorte of kraamtijd? Zowel bij kleuters als in de lagere school kan de vroedvrouw op bezoek komen om hierover meer te vertellen.

Lager onderwijs: pakket rond Relationele en Seksuele Vorming voor derde graad. Voor dit pakket (volledig pakket bestaat uit 11 lessen van 50 min) werkten we samen met de opleiding leerkracht van de Karel de Grote Hogeschool. 
Secundair: info op maat door ons rond zwangerschap, arbeid, bevalling en/of anticonceptie (+ rol van de vroedvrouw)

Vormingen kunnen steeds worden aangepast naar eigen wensen/wat er leeft binnen de groep. Ons standaardtarief voor scholen is 95 euro per uur plus kilometervergoeding.
Benieuwd? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Studenten en de Kraamvogel

 Workshopmateriaal nodig als student?

Op afspraak kan je een aantal materialen uitlenen. We hebben een basisaanbod. Voor speciefieke zaken bekijken we dit op basis van beschikbaarheid. Je betaalt steeds een waarborg. Tarieven vind je hier. We lenen geen methodieken uit. Je vindt een ruim aanbod bij DocAtlas en bij Sensoa.

Workshops volgen als student?

Heel veel studenten willen een workshop volgen vanuit eigen interesse of als opdracht vanuit hun opleiding. Om de sessies voor (aanstaande) ouders voldoende veilig te maken, laten we enkel de studenten die bij ons stage lopen toe tijdens de workshops. Om aan de nood tegemoet te komen van de andere studenten bieden we in de loop van het academiejaar workshops aan voor studenten. Zo leer je de kneepjes van het vak kennen. Het huidige workshopaanbod vind je terug op onze vormingskalender.

Workshopmateriaal nodig als lesgever?

We bekijken gerichte vragen graag samen en bekijken wat we voor jou of jouw organsatie kunnen betekenen. Maak een afspraak met ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Stageplaatsen

Laatstejaarsstudenten vroedkunde kunnen in De Kraamvogel een stage van 3 weken lopen. De planning voor het volgend academiejaar wordt in juni opgemaakt, in overleg met de hogescholen.
Andere studenten die interesse hebben, kunnen ons steeds Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klasbezoek

De sfeer in De Kraamvogel komen opsnuiven samen met de klas kan op afspraak. Groepen tot 20 personen kunnen op maat info krijgen. Tijdens dit bezoek wordt de werking van het ECK en de Vlaamse kraamzorg met de rol van de vroedvrouw verduidelijkt. Je kan rondneuzen in de bib en kan je proeven van een onderwerp naar keuze: babymassage, dragen, borstvoeding, anticonceptie...
Deze klasbezoeken kunnen voor studenten kinderzorg, thuiszorg, volwassenonderwijs, inburgering....

Omwille van praktische redenen kan er slechts 1 klas per week op bezoek komen. Wacht dus niet te lang om te reserveren.
Een klasbezoek voor het secundair of hogeronderwijs en CVO kost 95 euro voor max 1u30.

Eindwerken 

Bachelor- en masterstudenten die op zoek zijn naar een promotor of het aftoetsen van een maatschapplijke-verloskundig relevant thema kunnen beroep doen op de expertise binnen het ECK. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ons gerust!

Real Care Baby en zwangerschapsbuik

Sinds 2020 hebben we een RealCareBaby (RCB) en zwangerschapsbuik in huis. Om het onderwerp kinderwens en jong ouderschap bekend te maken, kunnen scholen onze RCB uitlenen. Eén van onze medewerkers ondersteunt deze ontlening met een voor- en nabespreking. Meer info vind je hier.

Basisopleiding kraamzorg

We geven in heel veel thuiszorgorganisaties de basisopleiding kraamzorg.  Contacteer ons voor meer info!
Zoek je een job in de kraamzorg? Ben je op zoek naar een geschikte vacature? Dan contacteer je best de kraamzorgorganisaties. Wijzelf hebben geen kraamverzorgenden in dienst.