Onderwijs

Van kleuterklas tot universiteit kan je beroep doen op De Kraamvogel. De cursus met de basisopleiding wordt te koop aangeboden aan de CVO's met onderwijsbevoegdheid rond kraamzorg.
Vind je hieronder niet waar je naar op zoek bent, of wil je wat meer informatie,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vroedvrouw op school

Gaan de lessen over zwangerschap, geboorte of kraamtijd? Zowel bij kleuters als in de lagere school kan de vroedvrouw op bezoek komen om hierover meer te vertellen.

Lager onderwijs: pakket rond Relationele en Seksuele Vorming voor derde graad die beantwoord aan de eindtermen. Voor dit pakket (volledig pakket bestaat uit 11 lessen van 50 min) werkten we samen met de opleiding leerkracht van de Karel de grote Hogeschool. Het is ook mogelijk dit pakket te ontlenen.
Secundair: pakket rond zwangerschap, arbeid, bevalling en/of anticonceptie (+ rol van de vroedvrouw)

Vormingen kunnen steeds worden aangepast naar eigen wensen/ wat er leeft binnen de groep.
Benieuwd? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Workshops volgen als student

Wil je als student vroedkunde een workshops volgen bij ons voor (aanstaande) ouders? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bekijk de richtlijnen hierover op het digitale leerplatform van de hogeschool.
Schrijf NIET in via de website, zo neem je  de plaats in van zwangeren en prille ouders niet in.

Stageplaatsen

Laatste jaars studenten vroedkunde kunnen in De Kraamvogel een stage van 3 weken lopen. De planning voor het volgend academiejaar wordt in juni, in overleg met de hogescholen opgemaakt.
Andere studenten die toch interesse hebben, kunnen ons steeds Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klasbezoek

De sfeer in De Kraamvogel komen opsnuiven samen met de klas kan op afspraak. Groepen tot 20 personen kunnen op maat info krijgen. Tijdens dit bezoek wordt de werking van het ECK en de Vlaamse kraamzorg met de rol van de vroedvrouw verduidelijkt. Je kan rondneuzen in de bib en kan je proeven van een onderwerp naar keuze: babymassage, dragen, borstvoeding, anticonceptie...
Deze klasbezoeken kunnen voor studenten kinderzorg, thuiszorg, volwassenonderwijs, inburgeraars....

Omwille van praktische redenen kan er slechts 1 klas per week op bezoek komen. Wacht dus niet te lang om te reserveren.
Een klasbezoek kost 75 euro voor max 1u30.

Eindwerken 

Bachelor- en masterstudenten die op zoek zijn naar een promotor of het aftoetsen van een maatschapplijke-verloskundig relevant thema kunnen beroep doen op de expertise binnen het ECK. 

Basisopleiding kraamzorg

We geven in heel veel thuiszorgorganisaties de basisopleiding kraamzorg.
De kraamverzorgenden van het Zorgbedrijf die de basisopleiding volgden, vinden hier de powerpoint van Zorgen en Twijfels.