Onderwijs

Van kleuterklas tot universiteit kan je beroep doen op De Kraamvogel. De cursus met de basisopleiding wordt te koop aangeboden aan de CVO's met onderwijsbevoegdheid rond kraamzorg.
Vind je hieronder niet waar je naar op zoek bent, of wil je gerichte informatie,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vroedvrouw op school

Gaan de lessen over zwangerschap, geboorte of kraamtijd? Zowel bij kleuters als in de lagere school kan de vroedvrouw op bezoek komen om hierover meer te vertellen.

Lager onderwijs: pakket rond Relationele en Seksuele Vorming voor derde graad die beantwoord aan de eindtermen. Voor dit pakket (volledig pakket bestaat uit 11 lessen van 50 min) werkten we samen met de opleiding leerkracht van de Karel de grote Hogeschool. 
Secundair: info op maat door ons rond zwangerschap, arbeid, bevalling en/of anticonceptie (+ rol van de vroedvrouw)

Vormingen kunnen steeds worden aangepast naar eigen wensen/ wat er leeft binnen de groep. Ons standaardtarief is 75 euro per uur plus kilometervergoeding.
Benieuwd? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Studenten en de Kraamvogel

Workshops volgen

Wil je als student vroedvrouw een workshops volgen voor (aanstaande) ouders? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bekijk de richtlijnen hierover op het digitale leerplatform van de hogeschool. Workshops die doorgaan in één van de Huizen van het Kind kan je als student niet meevolgen.  

Andere studenten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons met hun vraag. We beperken het aantal studenten per workshop in functie van het aantal inschrijvingen. Studenten die bij ons stage lopen krijgen altijd voorrang. 

Je betaalt op voorhand €5 per workshop aan de lesgeefster per overschrijving. De workshop lieve lasten én EHBO is een echte hands-on workshop die je kan gebruiken in je praktijk en daar betaal je de gewone deelname prijs voor.

Schrijf NIET in via de website, zo neem je de plaats van zwangeren en prille ouders niet in.

Workshopmateriaal nodig als student?

Op afspraak kan je een aantal materialen uitlenen. We hebben een basisaanbod. Voor speciefieke zaken bekijken we dit op basis van beschikbaarheid. Je betaalt steeds een waarborg. Tarieven vind je hier. We lenen geen methodieken uit. Je vindt een ruim aanbod bij DocAtlas en bij Sensoa.

Workshop geven als student?

Bekijk hier tips and trics van de train the trainer workshop die we in KdG gaven in september 2019.

Workshopmateriaal nodig als lesgever?

We bekijken gerichte vragen graag samen en bekijken wat we voor jou of jouw organsatie kunnen betekenen. Maak een afspraak met ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Stageplaatsen

Laatste jaars studenten vroedkunde kunnen in De Kraamvogel een stage van 3 weken lopen. De planning voor het volgend academiejaar wordt in juni, in overleg met de hogescholen opgemaakt.
Andere studenten die toch interesse hebben, kunnen ons steeds Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klasbezoek

De sfeer in De Kraamvogel komen opsnuiven samen met de klas kan op afspraak. Groepen tot 20 personen kunnen op maat info krijgen. Tijdens dit bezoek wordt de werking van het ECK en de Vlaamse kraamzorg met de rol van de vroedvrouw verduidelijkt. Je kan rondneuzen in de bib en kan je proeven van een onderwerp naar keuze: babymassage, dragen, borstvoeding, anticonceptie...
Deze klasbezoeken kunnen voor studenten kinderzorg, thuiszorg, volwassenonderwijs, inburgeraars....

Omwille van praktische redenen kan er slechts 1 klas per week op bezoek komen. Wacht dus niet te lang om te reserveren.
Een klasbezoek kost 75 euro voor max 1u30.

Eindwerken 

Bachelor- en masterstudenten die op zoek zijn naar een promotor of het aftoetsen van een maatschapplijke-verloskundig relevant thema kunnen beroep doen op de expertise binnen het ECK. 

Basisopleiding kraamzorg

We geven in heel veel thuiszorgorganisaties de basisopleiding kraamzorg.
De kraamverzorgenden van het Zorgbedrijf die de basisopleiding volgden, vinden hier de powerpoint van Zorgen en Twijfels.