DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Huizen van het Kind

De Huizen van het Kind hebben 3 kernopdrachten voor alle ouders vanaf de zwangerschap totdat hun kinderen de leeftijd van 24 jaar hebben: preventieve gezondheidszorg, ontmoeten en bevorderen van sociale cohesie. Wij beschikken in de Kraamvogel over een jarenlang sterke expertise in de perinatale periode.

Grootstad Antwerpen

In de Stad zijn er vanaf 2023 16 fysieke Huizen van het Kind. Het expertisecentrum kraamzorg neemt de perinatale regierol op in deze Huizen en is lid van de stuurgroep.

Samen met alle partners en coördinatoren geven we vorm aan preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en ontmoeting van kinderwens tot kraamtijd. Volg het verhaal mee op de website van de Stad. Bekijk hier de infofiche Huis van het Kind. 

Provincie Antwerpen

Elk startend of bestaand Huis van het Kind kan beroep doen op onze expertise om het perinataal gebeuren in het Huis van het Kind binnen te brengen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

We delen al perinatale expertise in heel veel Huizen van het Kind in de vorm van deelname aan een stuurgroep of als netwerkpartner. Zodra er perinatale thema's op de agenda staan én je wilt dat we aansluiten kan je ons uitnodigen. 

Vlaamse proeftuinen veerkracht ondersteunend groepsaanbod in de Huizen van het Kind

In 2023 en 2024 coördineren we 5 proeftuinen in Vlaanderen om veerkracht bij zwangere en pas bevallen ouders te ondersteunen.  Dit project kadert in de éénmalige middelen van de Vlaamse Overheid voor de aanbevelingen van het VENPMG  en die door het Agenstschap Zorg en Gezondheid verstrekt worden. Met het Agentschap Opgroeien stemmen we inhoudelijk af. 

We organiseren en geven vorming rond het gebruik van het perinataal draaiboek perinataal draaiboek en de principes van Group Care

Het project loopt in het Huis van het Kind Menen, Huis van het Kind Antwerpen Noord Pothoek, Huis van het Kind Blankenberge, Huis van het Kind Geraardsbergen, Huis van het Kind Vilvoorde samen met heel veel perinatale partners. 

Om verder te lezen ...

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding