DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Huizen van het Kind

De Huizen van het Kind hebben 3 kernopdrachten voor alle ouders vanaf de zwangerschap totdat hun kinderen de leeftijd van 24 jaar hebben: preventieve gezondheidszorg, ontmoeten en bevorderen van sociale cohesie. Wij beschikken in de Kraamvogel over een jarenlang sterke expertise in de perinatale periode.

Grootstad Antwerpen

In de Stad zijn er vanaf 2023 14 fysieke Huizen van het Kind. Het expertisecentrum kraamzorg neemt de perinatale regierol op in deze Huizen en is lid van de stuurgroep.

Samen met alle partners en coördinatoren geven we vorm aan preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en ontmoeting van kinderwens tot kraamtijd. Volg het verhaal mee op de website van de Stad. Bekijk hier de infofiche Huis van het Kind. 

Provincie Antwerpen

Elk startend of bestaand Huis van het Kind kan beroep doen op onze expertise om het perinataal gebeuren in het Huis van het Kind binnen te brengen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

We delen al perinatale expertise in heel veel Huizen van het Kind in de vorm van deelname aan een stuurgroep of als netwerkpartner. Zodra er perinatale thema's op de agenda staan én je wilt dat we aansluiten kan je ons uitnodigen. 

Voor het Huis van het Kind Zoersel gaven we in oktober een lezing rond huilen

Vorming samenwerken in de Huizen van het Kind rond de perinatale periode

We geven graag in jouw samenwerkingsverband de vorming rond samenwerken. Anders dan vaak gedacht wordt, gebeurt samenwerken niet zomaar. Je moet er actief werk van maken. We denken samen mee wie je daarvoor nodig hebt en gaan interactief aan de slag. Reken op 2 voor- of namiddagen van 4u. We maken het heel concreet zodat je onmiddellijk aan de slag kunt met jouw netwerk. 

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding