Mentaal welbevinden

Perinatale geestelijke gezondheid

Het ECK en de Moeder Baby eenheid van PC Bethaniën werken nauw samen voor het Pilootproject Perinatale Psychische Gezondheid. Je kan hier het rapport nalezen. Het rapport wordt verder ook praktisch uitgewerkt. Met vragen kan je steeds tercht bij Helga Peeters.

De eerstelijnszones Noorderkempen, Voorkempen en Noord Antwerpen stelden op de netwerkdag in december 2019 een regionale versie voor. Met dank aan Hanne Aernouts: van hokjesdenken naar een perinataal zorgpad. Wil je hieraan werken in jouw regio? We delen graag onze expertise en kennis van het perinataal werkveld. 

Nood aan een goed gesprek en wil je weten wie er dichter in jouw buurt woont? Je kan bij ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. terecht voor een "Zorgen en Twijfels" gesprek. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons gerust!

Provinciaal netwerk Infant Mental Health PANGG0-18 IMH

Infant Mental Health (IMH) of de evolutie naar Parent Infant Mental Health gaat over het welbevinden van ouder en kind én de relatie tussen hen beiden. Het ontwikkelen van een goede hechting zorgt voor een stevige basis in het leven. 

De Kraamvogel maakt deel uit van het provinciaal netwerk PANGG 0-18 IMH. Annelien Stuyck, Crosslink medewerker en referent 'Jonge Kind' maakte een handige Wegwijsgids. Vanuit de Kraamvogel mocht ook voor PANGG 0-18IMH de train de trainer IMH volgen bij Nicole Vliegen en Yannic Verhaest om het IMH gedachtengoed verder mee uit te rollen. 

Meer weten over IMH en 1001 kritieke dagen? We organiseren graag intervisie op maat van jouw organisatie. 

Infographic positieve gezondheid voor zwangeren

Deze infographic is van KNOV, de Nederlandse organisatie van verloskundigen. Over het belang van positieve gezondheid voor zwangeren - niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel.
Om online te tonen, of af te drukken en te gebruiken :-).

Ook de Moeder Baby unit van PC Bethaniën stelt posters beschikbaar op hun site.