Vorming voor wie werkt om en rond de geboorte

Nood aan permanente vorming in het snel veranderende landschap van de postpartumzorg?
We organiseren regelmatig bijscholing voor vroedvrouwen en kraamverzorgenden.
Ook houden we je graag op de hoogte over nieuwe boeken die relevant zijn voor het werkveld, de recenties vind je op onze Blog. Boeken uitlenen kan op aanvraag. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie of kijk alvast in onze online Bibliotheek

 

Bijscholingsaanbod van het Expertisecentrum Kraamzorg "De Kraamvogel" vzw 

  • Hieronder vindt u de geplande workshops voor professionele zorgverleners en studenten in opleiding.

Studenten genieten een korting van 10% op de vermelde prijs.

Provinciale netwerk- en denkdag 'De eerste 1.000 dagen van het leven'

'It takes a village to raise a child'. Vanuit die basisovertuiging lanceren we deze netwerkdag. Onze ambitie is om vanuit het werkveld samen te zoeken hoe we het beleid in de praktijk vorm kunnen geven én tevens input en inspiratie voor het beleid kunnen genereren.

Eerste les 20-05-2022 9:30
Laatste les 20-05-2022 15:30
Einde inschrijvingen 19-05-2022 18:00
Prijs 35,00 €

In samenwerking met partners van ECK De KraamvogelKind & Gezin’t Moederhuys,  CGG VaggaCGG Kempen vzwCGG De Pont en Moeder & Baby wordt op regelmatige tijdstippen multidisciplinair casusoverleg georganiseerd m.b.t. perinatale mentale gezondheid. Alle hulpverleners die werken met prille ouders vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van één jaar: vroedvrouwen, gezinsbegeleiders, kraamverzorgenden, huisartsen, psychologen, ... zijn welkom om hieraan deel te nemen. 

Deelname is gratis, maar inschrijving is noodzakelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

OPGELET/ DE LOCATIE IS NOG NIET ZEKER! CGG Vagga, Belgiëlei 147A OF Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen

Uit een eerste evaluatie met de partners blijkt dat er zowel vraag is naar regionaal als provinciaal casusoverleg. Het eerste geeft het voordeel dat je in dialoog gaat met partners waarmee in je praktijk vaker samenwerkt, het tweede geeft het voordeel om inspiratie te vinden bij andere netwerken. Daarom werd beslist beide soorten overleg te organiseren.

Alvast van harte welkom!

Eerste les 07-06-2022 9:00
Laatste les 07-06-2022 12:00
Prijs Gratis
Bekkenpijn tijdens en na de bevalling voor kraamverzorgenden

Kraamverzorgenden zien in hun dagelijkse werk regelmatig vrouwen met bekkenklachten. Toch worden de klachten niet zo vaak als dusdanig herkend. Ook weten kraamverzorgenden niet altijd wat ze kunnen doen om de vrouwen te helpen. Als kraamverzorgende kan je een belangrijke rol spelen in het herstel van bekkenpijnklachten en helpen latere bekken- en rugklachten te voorkomen.

 

Eerste les 08-06-2022 9:30
Laatste les 08-06-2022 11:30
Vrije plaatsen 10
Prijs 35,00EUR
Aantal bijeenkomsten 1