DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Masterclass: Til jouw groepslessen naar een ander niveau. Sessie 3: Mindfulness en meditatie in je groepslessen

De Kraamvogel

Mindfulness is een effectieve en wetenschappelijk onderzochte stressreductie techniek die erg waardevol kan zijn in het begeleiden van (toekomstige) ouders, zowel in groep als individueel. Denk maar aan geleide meditaties voor een workshop over arbeid en bevalling. Of het meegeven van een eenvoudige oefening aan een super gespannen ouder om zichzelf te reguleren, zodat ze zich makkelijker kan afstemmen en verbinden met haar kindje.

Mindfulness oefeningen integreren in de praktijk hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wel kan het misschien spannend of zelfs ongemakkelijk zijn om deze tools aan te reiken aan (toekomstige) ouders.

Tijdens deze masterclass reiken we je enkele praktische tips en tricks om zelf geleide meditaties te maken, zodat je met meer vertrouwen deze stress reducerende technieken kan integreren in de praktijk. Leuk extraatje: met deze tools kan je ook zelf aan de slag zodat je met meer rust en aandacht in je leven kan opdagen.

Wat levert het je op?
  • Je weet waarom het integreren van mindfulness in het geven van groepslessen (maar ook tijdens consultaties) een goed plan is en krijgt inzicht over de oorsprong van mindfulness.
  • Je leert hoe je een basis meditatiescript opbouwt zodat je in de toekomst geleide meditaties of mindfulness oefeningen kan afstemmen op je doelgroep.
  • Je ontdekt de do’s en don’ts bij het aanreiken van meditaties, zodat je traumasensitief en veilig aan de slag kan met de oefeningen in de praktijk.
  • Je oefent en krijgt een hand-out met inspiratie voor het schrijven van jouw oefeningen en twee uitgeschreven meditaties die je alvast kan gebruiken in je praktijk.

Registreer je hieronder voor deze ene sessie.

Meld je aan en schrijf in voor de reeks van 3 masterclasses met korting.

Workshop info

Begin 15-04-2024 13:30
Einde 15-04-2024 15:30
Einde inschrijvingen 14-04-2024 23:00
Vrije plaatsen 8
Prijs 50,00 €
Aantal bijeenkomsten 1
Locatie De Kraamvogel VZW

De inschrijvingsperiode voor deze workshop is afgelopen.

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding