DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Ondersteuning aan zwangere vrouwen met een alcohol-of drugproblematiek

Ondersteuning aan zwangere vrouwen  met een alcohol-of drugproblematiek

Druggebruik en zwangerschap is een moeilijke combinatie. Wat is het effect van gebruik tijdens de zwangerschap? Hoe ga je om met moeders/ouders die in deze kwetsbare positie zitten?  Hoe maak je het thema alcohol- en druggebruik bespreekbaar? Wat is goed genoeg ouderschap in zulke situaties? Waar let je op wanneer je in zulke gezinnen binnenkomt? Hoe ga je om met je eigen verontrusting?

GoiA (Gezinnen onder invloed Antwerpen), is een deelwerking van Free Clinic vzw i.s.m. Jeugdzorg Zorgbedrijf Antwerpen die zich richt op zwangere vrouwen en gezinnen met jonge kinderen waarbij één of beide ouders kampt met een  drugprobleem.

Samen met jou willen we dieper ingaan op deze situaties waarin je geconfronteerd bent geweest met een gezin waar één of beide ouders kampen met (een vermoeden van) een verslavingsproblematiek. Praktijkvoorbeelden worden aangegrepen om samen op zoek te gaan naar werkbare handvaten. De bedoeling is een interactieve workshop aan te bieden waar iedereen achteraf het gevoel heeft in staat te zijn om met zijn/haar gezinnetjes aan de slag te kunnen gaan.

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmailtje met daarin de praktische informatie. Niet ontvangen? Check eerst je spamfolder !

Workshop info

Begin 28-09-2023 14:00
Einde 28-09-2023 16:00
Vrije plaatsen 10
Einde inschrijvingen 27-09-2023 14:00
Prijs 15,00 €
Aantal bijeenkomsten 1
Locatie De Kraamvogel VZW

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding