Vorming voor professionelen

 Nood aan permanente vorming in het snel veranderende landschap van de postpartumzorg? We organiseren regelmatig bijscholing voor vroedvrouwen en kraamverzorgenden. We houden je ook graag op de hoogte over nieuwe boeken die relevant zijn voor het werkveld. Op aanvraag kan je deze boeken uitlenen. Neem gerust contact met ons voor meer informatie.

Voor jou gelezen : Seksualiteit en intimiteit, handboek voor professionals in zorg en welzijn

Mechtild Höing, Janine Janssen, Anne Boer en Malou Liebregts (red.). Uitgeverij Coutinho. http://www.epo.be/boekenportaal/boekinfo_boek.php?isbn=9789057123139

    bespreekbaar m v seksualiteit

Vanuit ECK De Kraamvogel geven we regelmatig vorming aan professionelen over het bespreken van anticonceptie en gezinsplanning, en ook rechtstreeks aan jongeren, zwangeren, prille ouders. Daarom vonden we dit boek wel heel interessant! Ik was aangenaam verrast door de volledigheid van het boek. De inleiding over de seksuele levensloop in een mensenleven schept een mooi kader om van te vertrekken. Ook de rol van de professional wordt duidelijk omschreven. In de volgende hoofdstukken wordt telkens een bepaalde groep in meer detail besproken. Voor ons waren vooral de hoofdstukken rond seksualiteit in de multiculturele samenleving, werken met pubers en adolescenten en werken met kwetsbare jongeren interessant. Maar ook de andere hoofdstukken zullen zeker geraadpleegd worden wanneer nodig. Heel fijn is dat elk hoofdstuk begint met een casus, en naast de nodige info ook de rol van de professional in die situatie duidelijk omschrijft. De institutionele en juridische kaders gaan meer over de Nederlandse context, dus hebben wij in België minder aan.

Kortom, een boek dat zeker een plaats in onze werking verdient, en waar we regelmatig naar zullen terug grijpen.

 

Het bijscholingsaanbod van het Expertisecentrum Kraamzorg "De Kraamvogel" vzw

vindt u hieronder: