Mindful bevallen met je partner

Mindful bevallen met je partner

Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie heel praktische technieken die je helpen om je bevalling op een soepele, meer ontspannen en bewuste manier te beleven.

1) Wat mag je verwachten:

Inleiding tot het verloop van de bevalling;
Inleiding tot hoe je kunt omgaan met de intensiteit van de weeën, welke factoren (bv. omgeving, fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal) hierbij een belangrijke rol spelen en welk effect deze hebben op de hormonhuishouding die verantwoordelijk is voor o.a. pijnstilling;
Beter begrip over welke arbeidshoudingen, ademhalings- en massagetechnieken een meer bewuste en ontspannen bevalling en ontsluiting bevorderen;
De rol van de partner en hoe je partner je kan ondersteunen tijdens de arbeid en bevalling. Want het scheppen van nieuw leven is iets wat je met twee doet; in verwachting zijn en geboorte geven ook. Zo kunnen jullie samen van deze bijzondere ervaring genieten;
Inspiratie voor het invullen van je geboorteplan; en naast “theoretische” uitleg, gaan we vooral veel aandacht besteden aan het “ervaren”. Al doende voel je de weldaad en het nut van de verschillende oefeningen.

2) Voordelen van deze workshop:
Deze cursus biedt aanstaande ouders de gelegenheid om de transformerende tijd van de zwangerschap en bevalling te gebruiken om mindfulness vaardigheden te leren voor het werken met de stress, pijn en angst die vaak een normaal onderdeel zijn van deze diepgaande reis naar het onbekende; en
Aan het eind van de workshop vertellen deelnemers vaak dat ze een rustigere, positievere kijk op de bevalling hebben ontwikkeld en het gevoel van “in je eigen kracht te staan”, met meer zelfvertrouwen om eigen keuzes te maken en met meer moed, vreugde en empowerment uitkijken naar de bijzondere ervaring van arbeid en bevalling.

Dit is een uitstekende workshop in aanvulling op andere prenatale consultaties of andere voorbereidingscursussen rond arbeid en bevalling, alsook je wekelijkse zwangerschapsyogalessen.

Deze workshop volg je idealiter met je partner. Mocht dit niet mogelijk zijn, kun je de workshop prima alleen volgen, of ben je welkom om een andere persoon (vriendin, moeder,...) mee te brengen.

Voorkennis van yoga of mindfulness is niet vereist.

Heb je nog vragen over de inhoud van de les? Stuur gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      www.lava.yoga

Onze corona-maatregelen:

  • Om het veilig te houden voor iedereen laten we maar een maximum aantal deelnemers/bubbels toe. Bij elke workshop zie je bij de verdere info hoeveel deelnemers er telkens kunnen meedoen.
  • Afhankelijk van de workshop/lesgever kan het altijd zijn dat we de maatregelen dienen aan te passen (online, andere locatie, …). Als dat zo is melden we het onmiddellijk hier op onze site en per mail aan degenen die zich al hebben ingeschreven.
  • Hou voldoende afstand. Wij zorgen voor de indeling van de ruimte zodat dit maximaal mogelijk is
  • Gelieve bij het binnenkomen je handen te reinigen met de voorziene handgel.
  • Omwille van contact tracing vragen we bij het aankomen om naam en telefoonnummer te noteren op de daartoe voorziene lijst.
  • We vragen je om je eigen mondmasker mee te brengen. Als we voldoende afstand houden hoef je dit niet op te houden. Wel op momenten dat je rondloopt, bijvoorbeeld als je naar het toilet moet.
  • We kunnen geen drank voorzien – wat we heel spijtig vinden! Breng dus voor jezelf iets mee om te drinken.
  • We reinigen en ontsmetten alles op regelmatige basis.
  • Heb je nog vragen? Maak je je zorgen? Bel of mail ons gerust: 03 238 1100 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het beperkt aantal deelnemers voor deze workshop is 5.

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmailtje met daarin alle praktische informatie. Niet ontvangen? Check je spamfolder!

Workshop info

Eerste les 17-10-2020 14:00
Laatste les 17-10-2020 18:00
Vrije plaatsen 5
Einde inschrijvingen 16-10-2020 13:00
Prijs 45,00EUR
Prijs met partner 45,00EUR
Aantal bijeenkomsten 1
Locatie ECK de Kraamvogel