Fit met je baby

Fit met je baby

Een uitstekende manier om na de geboorte van je kindje je lijf weer fit te krijgen. Zodat je genoeg energie hebt voor de verzorging van de kleine, je dagdagelijkse activiteiten, evt. hervatten van je job en misschien wel een volgende zwangerschap in de toekomst.

Naast het dansplezier zal hierbij het aanleren van een correcte houding veel aandacht krijgen. Belangrijk voor dans maar ook voor het dragen van je baby die steeds zwaarder wordt.
Voor de baby’s, ontspanning, lichamelijk contact en kennismaking met beweging op muziek.

In de reeks lessen wordt er zowel curatief als preventief gewerkt op bekken(bodem)-, nek, schouder en rugklachten.

Je leert hoe je je lichaam het beste laat herstellen en hoe je zonder, maar ook met je baby aan je eigen conditie kunt werken en je spieren weer sterker kan maken. Je kunt je inschrijven voor 4 lessen van een uur en je mag starten vanaf 6 weken na de bevalling.  De les geeft uiteraard ook een moment van delen van ervaringen als kersverse moeders. 

In de lessen komen aan bod:
Oefeningen ter verbetering van de balans tussen buik- en rugspieren.
Oefeningen ter verbetering van de kracht en coördinatie van de spieren rondom het bekken, specifieke aandacht voor de bekkenbodemspieren.
Oefeningen ter verbetering van de houding en de daarbij functionele spierketens.

Het beweegprogramma zal gegeven worden onder professionele begeleiding van een paramedische oefen- en bekkentherapeut, Pien Bongers. (Oefentherapeut Cesar*) Linkedin
*De methode oefentherapie Mensendieck-Cesar was een inspiratiebron voor Joseph Pilates, de grondlegger van de Pilatestraining.

Data van deze 4-delige lessenreeks
woensdag 18 - 25 november, 2 - 9 december van 10u tot 11u. 

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmailtje met daarin de praktische informatie. Niet ontvangen? Check je spamfolder!

Workshop info

Eerste les 18-11-2020 10:00
Laatste les 09-12-2020 11:00
Vrije plaatsen 30
Einde inschrijvingen 17-11-2020 13:00
Prijs 56,00EUR
Aantal bijeenkomsten 4
Locatie De Kraamvogel VZW