Mindful bevallen met je partner

Mindful bevallen met je partner

Tijdens de cursus krijgen jullie uitgebreid te kans om verschillende technieken te ervaren en te oefenen, die jullie helpen om je bevalling op een meer soepele, bewuste en ontspannen manier te beleven.

Deze workshop bestaat uit 2 delen, die in-studio doorgaan op zaterdag 11 december 14u -18u op de Coebergerstraat 49B, 2018 Antwerpen.

Het is aanbevolen dat je vooraf een inleiding tot arbeid en bevalling hebt gehad, ofwel bij je eigen vroedvrouw ofwel is er de kans om dit online vooraf te volgen bij de lesgeefster, Ines Rothmann. Deze inleidende sessie vindt ONLINE plaats op donderdag 2 december 2021, 19u30-21u30. Ontvang je graag meer info hierover, neem contact op met de lesgeefster via Ines Rothmann, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.lava.yoga, 0484.900.794.

Wat mag je verwachten?

Mind, breath and body (-fulness):

  • Leer meer over de factoren die jullie concreet kunnen beinvloeden om beter met de intensiteit van de weeën om te gaan, welk effect deze factoren hebben op de hormonhuishouding die verantwoordelijk is voor o.a. pijnstilling?
  • Ervaar de kracht van mindfulness, ademhalings- , massage-, ontspannings-, rebozo en visualisatietechnieken om samen beter met de intensiteit van de weeën om te kunnen gaan.
  • Ervaar hoe je partner je op een ontspannen manier kan steunen in de verschillende technieken zodat je samen bewust de intensiteit van de bevalling kunt beleven.

Mobility in labour: Ervaar bewegingsvrijheid, de voordelen van arbeids- en bevallingshoudingen en hoe je partner je hierin kan steunen

  • Ervaar het belang van bewegingsvrijheid en hoe je dit concreet kan omzetten tijdens je bevalling.
  • We lichten verschillende arbeids- en bevallingshoudingen toe en je krijgt de kans om de voordelen van deze houdingen werkelijk te ervaren en te ontdekken wat bij jullie past. We geven voldoende adaptaties mee naargelang jullie behoeftes, mogelijkheden en omstandigheden.
  • We schenken ook voldoende aandacht aan de bewegingen en houdingen die mogelijk zijn indien je een epidurale verdoving zou krijgen.

Waarom Mindful bevallen SAMEN met je partner?

Deze workshop volg je idealiter met je partner. Mocht dit niet mogelijk zijn, kun je de workshop prima alleen volgen, of ben je welkom om een andere persoon (vriendin, moeder,...) mee te brengen.

  • De partner speelt een onmisbare rol tijdens jullie bevalling. Want het scheppen van nieuw leven is iets wat je met twee doet; in verwachting zijn en geboorte geven ook.
  • Deze workshop biedt jullie de kans om samen bewust stil te staan bij jullie wensen en noden aangaande je bevalling. Je ontvangt heel praktische, concrete tips hoe samen van deze bijzondere ervaring kunt genieten. 

Aan het eind van de workshop vertellen deelnemers vaak dat ze een rustigere, positievere kijk op de bevalling hebben ontwikkeld en het gevoel van “in je eigen kracht te staan”, met meer zelfvertrouwen om eigen keuzes te maken en met meer moed, vreugde en empowerment uitkijken naar de bijzondere ervaring van arbeid en bevalling.

Dit is een uitstekende workshop in aanvulling op andere prenatale consultaties bij de vroedvrouw/gynaecoloog of andere voorbereidingscursussen rond arbeid en bevalling, alsook je wekelijkse zwangerschapsyogalessen. Kijk op www.lava.yoga voor meer info over de zwangerschapsyoga.

Heb je vragen of bedenkingen, neem contact op met de lesgeefster Ines Rothmann via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0484.900.794.

Workshop info

Eerste les 11-12-2021 14:00
Laatste les 11-12-2021 18:00
Vrije plaatsen 8
Einde inschrijvingen 10-12-2021 13:00
Prijs 65,00EUR
Prijs met partner 65,00EUR
Aantal bijeenkomsten 1
Locatie Coebergerstraat 49B, 2018 Antwerpen