Pilates na de zwangerschap

Pilates na de zwangerschap

De juiste opbouw van de houding staat bij de oefeningen centraal, maar is zeker ook toepasbaar in de dagelijkse houdingen en bewegingen, in relatie met de verzorging van de baby en op je werk.
Na de geboorte van je kindje is het belangrijk om je lijf weer fit te krijgen zodat je genoeg energie hebt voor de verzorging van de kleine, je dagdagelijkse activiteiten, evt. hervatten van je job en misschien wel een volgende zwangerschap in de toekomst.
Evenwicht tussen rust en inspanning zijn de eerste maanden van essentieel belang voor een goed fysiek herstel.
Voor het opbouwen van de algehele fysieke conditie en belastbaarheid van je lichaam, bieden wij een beweegprogramma aan onder professionele begeleiding van een paramedische oefen- en bekkentherapeut, Pien Bongers. (Oefentherapeut Cesar*)
Je leert hoe je je lichaam het beste laat herstellen en aan je eigen conditie kunt werken en je spieren weer sterker kan maken. Je kunt je inschrijven voor 5 lessen van een uur en je mag starten vanaf 6 weken na de bevalling. Minimaal 5 personen en maximaal 15 personen.
In de lessen komen aan bod
Oefeningen ter verbetering van de stabiliteit van het bekken.
Oefeningen ter verbetering van de kracht en coördinatie van de spieren rondom het bekken, specifieke aandacht voor de bekkenbodemspieren.
Oefeningen ter verbetering van de houding en de daarbij functionele spierketens.
Kosten 75 euro voor 5 lessen
* De methode oefentherapie Mensendieck-Cesar was een inspiratiebron voor Joseph Pilates, de grondlegger van de Pilatestraining.

Data van deze 5-delige lessenreeks: donderdag 2/6, 9/6, 16/6, 23/6 en op 30/6 van 20 uur tot 21 uur.

Meer info en inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pien Bongers, oefentherapeut
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0474 321135

Workshop info

Eerste les 02-06-2022 20:00
Laatste les 30-06-2022 21:00
Einde inschrijvingen 30-06-2022 15:00
Prijs 75,00 €
Locatie Inspirational Yoga