Pilates tijdens je zwangerschap

Pilates tijdens je zwangerschap

Met deze specifieke training wordt er zowel curatief als preventief gewerkt op zwangerschapsgerelateerde bekken- en rugklachten. De juiste opbouw van de houding staat bij de oefeningen centraal, maar is zeker ook toepasbaar in de dagelijkse houdingen en bewegingen, thuis en op je werk. Vrouwen stoppen vaak met sporten/bewegen tijdens de zwangerschap, aangezien er veel onwetendheid is over wat wel en wat niet goed is tijdens de zwangerschap. Onderzoek toont aan dat sporten tijdens de zwangerschap veilig is en juist veel positieve effecten heeft op moeder en baby.

De bevalling mag zelfs gezien worden als een top(sport)prestatie! Hoe beter de conditie is, hoe makkelijker en soepeler de bevalling (vaak) verloopt. Iedere sporter zorgt voor een goede voorbereiding op een grote topprestatie, en zo moet ook de zwangere vrouw haar conditie bijhouden en zich lichamelijk en geestelijk voorbereiden op de topprestatie die haar te wachten staat.
In 5 lessen zwangerschapspilates zal er, naast de specifieke oefeningen voor algehele fitheid en bevordering van de juiste functie van belangrijke spiergroepen zoals rug-, buik-, billen-, been, arm,- en bekkenbodemspieren, ook veel aandacht zijn voor de voorbereiding op de bevalling en het herstel na de bevalling.

Wanneer beginnen
Je kunt op elk moment van je zwangerschap beginnen. Ben je net zwanger of loop je al tegen het einde, het is nooit te vroeg of te laat!

Data van deze 5-delige lessenreeks: donderdag 22/9, 29/9, 6/10, 13/10 en op 20/10 van van 18u30 tot 19u45

 Meer info en inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lessen worden gegeven door paramedisch opgeleid oefen-, en bekkentherapeut Pien Bongers (Oefentherapeute Cesar*) Linkedin. De methode oefentherapie Mensendieck-Cesar was een inspiratiebron voor Joseph Pilates, de grondlegger van de Pilatestraining.

 

Workshop info

Eerste les 22-09-2022 18:30
Laatste les 20-10-2022 19:45
Einde inschrijvingen 22-09-2022 14:00
Prijs 75,00EUR
Aantal bijeenkomsten 5
Locatie Inspirational Yoga