DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

Mindful bevallen met je partner - Lava- Ines Rothmann

Mindful bevallen met je partner - Lava- Ines Rothmann

2) Wat mag je verwachten?

Ontdek 7 krachtbronnen voor een meer ontspannen en soepele bevalling. We ontdekken concreet 7 krachtbronnen die je helpen jullie bevalling op een meer ontspannen en soepele manier te beleven. Tijdens deze namiddag kun je samen proeven en ontdekken wat deze krachtbronnen mogelijks voor jullie kunnen betekenen. Concreet zoomen we ook telkens in hoe je partner je concreet bij het toepassen van de krachtbronnen kan ondersteunen. Dit is een heel praktische workshop waarbij de focus op ervaren en doen ligt en jullie vooral in je vertrouwen in je bevalling wil sterken.

De krachtbronnen zijn:

  • Mindfulness
  • Ademhalingsoefeningen
  • Bewegingsvrijheid / arbeids - en bevallingshoudingen.

Dit neemt het grootste gedeelte van de workshop in. Ontdek het belang, voordelen en kenmerken van bewegingsvrijheid. We lichten verschillende arbeids- en bevallingshoudingen toe en je krijgt de kans om de voordelen van deze houdingen te ervaren en je mogelijkheden en voorkeuren te ontdekken. We geven voldoende adaptaties mee naargelang jullie behoeftes, mogelijkheden en omstandigheden. We schenken ook voldoende aandacht aan de bewegingen en houdingen die mogelijk zijn indien je een epidurale verdoving zou krijgen.

  • Rebozotechnieken
  • Massage
  • Visualisatie en affirmatie
  • rol van de partner

3) Voordelen van deze workshop:

Deze cursus biedt aanstaande ouders de gelegenheid om de transformerende tijd van de zwangerschap en bevalling te gebruiken om mindfulness vaardigheden te leren voor het werken met de stress, pijn en angst die vaak een normaal onderdeel zijn van deze diepgaande reis naar het onbekende; en Aan het eind van de workshop vertellen deelnemers vaak dat ze een rustigere, positievere kijk op de bevalling hebben ontwikkeld en het gevoel van “in je eigen kracht te staan”, met meer zelfvertrouwen om eigen keuzes te maken en met meer moed, vreugde en empowerment uitkijken naar de bijzondere ervaring van arbeid en bevalling. Dit is een uitstekende workshop in aanvulling op andere prenatale consultaties bij de vroedvrouw/gynaecoloog of andere voorbereidingscursussen rond arbeid en bevalling, alsook je wekelijkse zwangerschapsyogalessen. Deze workshop volg je idealiter met je partner. Mocht dit niet mogelijk zijn, kun je de workshop prima alleen volgen, of ben je welkom om een andere persoon (vriendin, moeder,...) mee te brengen. Voorkennis van yoga of mindfulness is niet vereist.

Meer informatie en inschrijving: Ines Rothmann, www.lava.yoga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0484.900.794.

Workshop info

Begin 18-03-2023 14:00
Einde 18-03-2023 18:15
Einde inschrijvingen 17-03-2023 14:00
Prijs 75,00 €
Aantal bijeenkomsten 1
Locatie Coebergerstraat 49B, 2018 Antwerpen

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding