Reeks: Bevallen vanuit je kracht

Reeks: Bevallen vanuit je kracht

Deze lessenreeks gaat online door.

Les 1 op 13 september: Arbeid en bevalling algemene informatie
Voor veel vrouwen is het een hartewens om zo natuurlijk mogelijk te bevallen.
In de eerste les leer je wat je te wachten staat tijdens de geboorte van je babytje. We bespreken de fases van een bevalling en gaan in op de fysiologie tijdens de geboorte.
Welke keuzemogelijkheden je hebt, welke emoties en sensaties je hierbij kan verwachten en hoe jij en je partner hier mee om kunnen gaan. Ook staan we stil bij de eerste ontmoeting met je baby.

Les 2 op 20 september: Natuurlijk bevallen met alternatieve pijnbestrijding
In deze les krijg je een ruim overzicht van allerlei mogelijke opties die je hebt om een positieve invloed uit te oefenen op stress en pijnbeleving tijdens de bevalling.
Je krijgt tools aangereikt om vertrouwen op te bouwen en veiligheid te creëren, om zo rustig en ontspannen te blijven tijdens de arbeid
We kunnen op je persoonlijke vragen ingaan en de volgende thema´s zijn te bespreken: geboorteplan, medische ingrepen, wanneer navelstreng doorknippen, belang van huid op huid, oxytocine prik ...

Les 3 op 27 september: Ademhalingstechnieken voor een diepe ontspanning tijdens de bevalling
Ademhaling is voor de meeste mensen de makkelijkste manier om met zichzelf te verbinden en te ontspannen. De juiste ademhalingstechniek kan ervoor zorgen dat je vlotter en minder pijnlijk bevalt. Het geeft je een houvast, het gevoel van controle te bewaren en brengt meer zuurstof in je cellen zodat je lichaam haar werk optimaal kan doen.
Ademhaling maakt enerzijds deel uit van de alternatieve pijnbestrijding en staat anderzijds centraal bij veel technieken die bij het bevallingsproces kunnen worden toegepast.
Voor elke fase van de bevalling krijg je specifieke ademhalingstechnieken aangeleerd. Je krijgt inzicht welke je wanneer kan inzetten en waarom. Hierdoor ben je in staat voor jezelf te kiezen welke techniek je fijn vindt en mee wilt nemen naar de geboorte van je kindje.

Les 4 op 4 oktober: introductie Hypnobirthing – de mentale voorbereiding van je bevalling
Iedereen hoorde wel eens een verhaal van een moeilijke en of zware bevalling, wat vaak zorgt voor angst, zorgen en spanning in je eigen zwangerschap
De hypnobirthingfilosofie geeft vertrouwen in het bevallingsproces en levert een houvast om vanuit rust en ontspanning de bevalling te beleven.

De hypnosetechnieken zorgen ervoor dat je angsten en stress los kunt laten en een positieve visie van de naderende geboorte ontwikkelt. Zo leer je onder andere zelfhypnose toe te passen om je tijdens de arbeid intens te focussen, ontspannen en de weeën de baas te blijven.
Deze introductie geeft je inzicht over de bestaande hypnobirthingprincipes en -technieken, waarvan we er enkele in praktijk zullen omzetten.
De volgende elementen komen aan bod:
- Contact maken met je baby
- Een positieve visie van je bevalling creëren
- Affirmatie
- Visualisatie
- Zelf- en partnerhypnose
- Diepe ontspanning
- Angsten en zorgen loslaten

Heb je na deze avond de smaak te pakken? Dan kan je de tips en tools uit deze introductie al gebruiken of kiezen om een volledige cursus hypnobirthing te volgen.

Les 5 op 11 oktober: Welkom baby! Survivaltips voor de eerste weken...
Je bent thuis met je baby. In deze workshop krijg je een beeld van wat je mag verwachten als je thuis komt met je baby.

Er wordt ingegaan over wat een baby eigenlijk verwacht van jou als moeder en vader, wat heeft hij/zij nodig, wat zijn basisbehoeften, hoe komt hechting tot stand, communicatie tussen moeder en baby. Tijdens deze interactieve les is het natuurlijk ook de bedoeling dat jouw vragen worden beantwoord, zodat je realistisch voorbereid de komst van je baby kan tegemoet zien.

 

Praktisch

De lessen gaan digitaal door op 13/09/2021, 20/09/2021, 27/09/2021, 4/10/2021 en op 11/10/2021.
Je kan op elk moment van je zwangerschap de lessenereeks volgen. Eender of je verkiest thuis, in het ziekenhuis of in een geboortehuis te bevallen.
Het is ideaal om samen met je partner te volgen. Als dit echter moeilijk haalbaar is, kan je de les ook steeds alleen volgen of breng je een vertrouwenspersoon mee.

 

Uw gastvrouw voor les 1 en 5 zijn vroedvrouwen Fleur en Tine van praktijk  Fleurentine. Voor les 2-3 en 4 is het Colette Sauerwein, gecertificeerde hypnotherapeut en erkend docent hypnobirthing bij Mucha Mama.

 

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmailtje met daarin de praktische informatie. Niet ontvangen? Check je spamfolder!

Workshop info

Eerste les 13-09-2021 19:00
Laatste les 11-10-2021 21:30
Vrije plaatsen 11
Einde inschrijvingen 13-09-2021 14:00
Prijs 133,00EUR
Aantal bijeenkomsten 5
Locatie Online

De inschrijvingsperiode voor deze workshop is afgelopen.