Externe workshops

Huizen van het Kind in Antwerpen

Ken jij al het Huis van het Kind van jouw gemeente of stad? Huizen van het Kind van Mechelen,  StabroekKapellenBrasschaatHoogstratenMiddenkempen-HerentalsBalen/Dessel/Mol, Geel/Laakdal/Meerhout, KalmthoutBoomLier, Zwijndrecht, Heist-op-den-BergZoersel/Brecht/Schilde/Wijnegem/Zandhoven.

MOM bijeenkomst

Julie Kruijne onvangt jullie graag tijdens de MOM bijeenkomsten. Deze ont-moet momenten zijn bedoeld om kennis te maken met andere mama’s.  Ook al is dit geen cursus of workshop : Julie is ervan overtuigd dat je gaat veel bijleren over wie je bent als mama, wat jij belangrijk vindt, welke keuzes je wil maken of je nog te maken hebt.  Je zal bewust worden van wat er bij jezelf en bij de ander gebeurt en zal daardoor geïnspireerd worden niet door te doen (geen workshop dus) maar door te zijn. Nee dat is niet gewoon luiïgheid maar een zeer vrouwelijke behoefte of zelfs noodzaak waardoor je terug bij jezelf en je moederinstinct kan komen. Zo kan je krachtig in het leven staan als moeder met alles wat er op je afkomt. Meer info over data en inschrijven?  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Baby op komst!

Prenatale infosessie borstvoeding – 7 juni en 18 oktober (19.30 tot 21.30 uur)

Een aanbod van borstvoedingsorganisatie La Leche League. De infosessie behandelt de praktische kant van borstvoeding: hoe breng je de borstvoeding goed op gang, hoe leg je je kindje goed aan, hoe verlopen de eerste dagen en weken? Je krijgt concrete tips en informatie over voeden op verzoek, nachtvoedingen, je melkproductie… Er is ook tijd voor persoonlijke vragen.
Partners zijn ook welkom, want zo kunnen zij zich goed voorbereiden om jou optimaal te ondersteunen in die eerste weken na de geboorte. Locatie: campus Spiegelfabriek, Lierseweg 132a te Herentals (toegankelijk voor rolstoelgebruikers - op 10 minuten wandelafstand van station Herentals – door bouwwerken is de parkeerplaats beperkt)
Kostprijs: 10 euro per koppel. Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473- 60 82 88

 

Kind op komst – 15 oktober (19.00 tot 21.00 uur)

Infosessie over zwangerschap en geboorte, over diensten in jouw buurt die je kunnen bijstaan voor, bij en na je bevalling, over sociale wetgeving, kraamgeld en ouderschapsverlof. Je kunt ook kennismaken met medewerkers en partners van Huis van het Kind Middenkempen en Kind en Gezin, een vroedvrouw, diensten voor kraamzorg en de borstvoedingsvereniging La Leche league.
Locatie: Oud Gasthuis (zolderverdieping), Nederrij 133a te Herentals (naast AZ St. Elisabeth)
Kostprijs: gratis aanbod. Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 014-24 66 47.

 

Borstvoeding –  4 juni, 10 september, 3 december (18.30 tot 20 uur)

In AZ Herentals geeft de regioverpleegkundige van Kind en Gezin een toelichting bij hun dienstverlening en uitleg over prenataal huisbezoek. In een tweede deel van de infosessie geeft een vroedvrouw info over borstvoeding.
Locatie: Oud Gasthuis (zolderverdieping), Nederrij 133a te Herentals (naast AZ St. Elisabeth)
Kostprijs: Gratis aanbod. Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 014-24 64 25.

 

Bezoek aan de materniteit en het verloskwartier – op aanvraag

AZ Herentals nodigt regelmatig zwangere ouders uit om een bezoekje te brengen aan de kraamafdeling en het verloskwartier. De rondleidingen zijn gratis en worden gepland van 18.30 tot 19.30 u en van 20.00 tot 21.00 uur.
Locatie: AZ St. Elisabeth, Nederrij 133 te Herentals
Na afspraak: 014-24 64 25
Dit zijn initiatieven van Huis van het Kind Middenkempen in samenwerking met Kind en Gezin, Christelijke Mutualiteit, La Leche League, Vroedvrouwenkring Zuiderkempen, diensten Kraamzorg Landelijke thuiszorg en Familiehulp en AZ St. Elisabeth.
 

Waar in de provincie kan je nog terecht?

 Kijk eens op de UIT agenda voor een activiteit rond zwangerschap en geboorte!

              

Infosessies in de moederhuizen voor aanstaande ouders

ANTWERPEN Sint-Vincentius : http://www.bevalleninantwerpen.be/borstvoeding/informatieavonden/

BRASSCHAAT AZ Klina: http://www.azklina.be/medisch-aanbod/medische-diensten/materniteit/informatiesessies

BONHEIDEN Imelda: http://www.imelda.be/Flipbooks/Kraamafdeling/infobrochure_zwangeren/index.html

BORGERHOUT Sint-Erasmus: https://www.zna.be/nl/zna-sint-erasmus/materniteit/infoavonden 

BORNEM Sint Jozef Kliniek: http://www.sjk.be/Patienten/Patientenbrochures/Pages/Welkom-op-de-materniteit.aspx

DEURNE AZMonica: http://www.azmonica.be/nl/materniteit/activiteiten.asp

DUFFEL AZ Sint Maarten: http://www.azsintjozef.be/Algemene-ziekenhuizen/Site-Root/Sites/Sites-AZ/Sites-AZ-AZ-Sint-Jozef/U-bent-patient/Opnames-I-Spoed/Opnames-Verblijf/Opnames-Verblijf-Kraamafdeling/

EDEGEM UZA: http://www.uza.be/rondleiding-op-de-materniteit

GEEL AZ St.-Dimpna: http://www.azstdimpna.be/html/deelsites/materniteit.html

MALLE AZ Sint Jozef: http://www.azsintjozef.be/Algemene-ziekenhuizen/Site-Root/Sites/Sites-AZ/Sites-AZ-AZ-Sint-Jozef/U-bent-patient/Opnames-I-Spoed/Opnames-Verblijf/Opnames-Verblijf-Kraamafdeling/Infosessie-voor-zwangeren.html

MECHELEN AZ Sint maarten: http://www.azsintmaarten.be/Algemene-ziekenhuizen/Site-Root/Sites/Sites-AZ/AZ-Sint-Maarten/AZ-Sint-Maarten-Deelsites/Materniteit/Zwangerschap/Infomomenten.html

MERKSEM Jan Palfijn: https://www.zna.be/nl/zna-jan-palfijn/materniteit/info-avonden

MOL AZ Mol: http://www.azmol.be/files/BROCHURES/Materniteit/Prenatale%20infosessies.pdf

MORTSEL Sint-Jozef: http://www.bevalleninmortsel.be/materniteit/informatieavonden/

WILRIJK

Sint-Augustinus: http://www.bevalleninwilrijk.be/zwangerschap/infosessies/infoavonden/

Middelheim: https://www.zna.be/nl/zna-middelheim/materniteit/info-avonden


Infosessies: samen zwanger

‘Mama's en papa's,

 Verwachten jullie binnenkort een kleine wonder en vragen jullie zich af wat je wel of niet moet meenemen voor deze korte reis in het ziekenhuis?

Dan nodigen wij jullie graag uit op deze ontdekkingsreis.

Bovendien krijgen jullie nog meer info over wie we zijn als vroedvrouw en wat we voor jullie kunnen betekenen, zowel voor als na jullie bevalling.

We kijken er naar uit om jullie allen te mogen verwelkomen.’

 Inschrijven via: https://www.devoorzorg.be/antwerpen/gezond-actief/verenigingen-vrije-tijd/Pages/Infosessies-voor-zwangere-vrouwen.aspx 

 DATA:

  • 01/12/2018 -> Antwerpen Well2Day Centrum
  • 08/12/2018 -> Heist Well2Day Centrum
  • 15/12/2018 -> Herentals Well2Day Centrum

Babybabbel: tips en advies in een gezellige sfeer

Tijdens de Babybabbel ontmoet u andere ouders en deelt u ervaringen en tips. Met specifieke vragen kan u terecht bij een vroedvrouw. Je ontmoet andere ouders en praat met hen over de zwangerschap en het ouderschap. De Babybabbel is gezellig, informeel en een goede plaats om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. 

De Babybabbel vindt de 1ste en 3de vrijdag van de maand plaats in Huis van het Kind Wilrijk van 13-15u.
De Babybabbel is gratis. U moet niet op voorhand inschrijven. U kan gewoon langskomen.
Neem contact op om de exacte data te kennen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepspraktijk 'Bij de vroedvrouw' te Beerzel

Ben je afkomstig uit de regio rond Putte - Beerzel - Heist o/d Berg?
Groepspraktijk Bij De Vroedvrouw kan heel wat voor je betekenen.
Laat je tijdens en na de zwangerschap informeren en begeleiden door iemand die niet alleen professioneel is, maar ook gepassioneerd is door haar werk. Als team van 4 vroedvrouwen zorgen we dat er steeds iemand voor je klaar staat. 
Je kan bij ons terecht voor Prenatale en postnatale zorgen en infosessies individueel of in groep. Ook organiseren we verschillende workshops zoals Babymassage en bewegen met je baby.
Ontmoet je graag andere (toekomstige) mama's? Kom naar ons mama café "Met volle teugen", want je ervaringen delen met andere (toekomstige) mama's kan deugd doen.
Meer info? www.bijdevroedvrouw.be - Facebook.com/bijdevroedvrouw . 

(toekomstige) mama’s hebben wel eens nood aan een babbel. Je ervaringen van je zwangerschap, bevalling, borstvoeding of pasgeboren baby delen met andere mama’s kan deugd doen. Kom met volle teugen (samen met je baby) genieten van een gezellig mama café.

Café bebe Mechelen

Welkom bij Café bébé!  Dankzij Huis van het Kind Mechelen kunnen we sinds augustus 2016 samen gezellig vertoeven op de benedenverdieping van residentie Clément Van Perck, Korte Schipstraat 14.  Op zoek naar die ene tip of dat streepje advies om je (weer) op weg te helpen met wasbare luiers, het dragen van je kindje, zwangerschap & bevalling of alles wat met baby's te maken heeft? Hanneke, Leen en Sarah ontvangen jullie elke 2de zaterdag van de maand tussen 9u30 en 12u30 met veel enthousiasme en zetten je op weg.  Terwijl de kinderen spelen en baby's alle zorg krijgen, wisselen ouders er ervaringen uit. Kom gerust eens kijken en wees welkom, ...onze deur staat er voor jullie open!

Babymassage Birgitta

Voor ouders die graag in kleinere groep of individueel babymassage volgen.

Elke dinsdagvoormiddag van 10 tot 12 uur. Of op afspraak.

Locatie : Zwijgerstraat 17 – 2000 Antwerpen

Inschrijven via mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.