Zwanger

De thuiskomst met een pasgeboren kindje is heel bijzonder, maar vaak ook een beetje onwennig.
Misschien zit je wel nog met een hoop vragen of onzekerheden?
Dan is het mooi meegenomen een vroedvrouw en/of kraamverzorgende te hebben die jullie ondersteunt met de nodige wijsheid, zorg en praktische hulp.
Zo krijg je als kersverse mama rust en ruimte om te genieten van je baby en zachtjes opnieuw je evenwicht te vinden.

Wist je trouwens dat ziekenfondsen en hospitalisatieverzekeringen kraamzorg grotendeels terugbetalen?

Meer weten? Lees gerust verder hier op onze website
of kom gewoon even langs in de Kraamvogel.

Bij ons kan je terecht met AL je vragen en bezorgdheden!

Leuk leesvoer vind je op onze blog.

De Kraamvogel organiseert toffe workshops om tijdens je zwangerschap of samen met je baby’tje te volgen. Breng ook zeker je partner of een fijne vertrouwenspersoon mee, want deze leerrijke momenten samen beleven is eens zo fijn. Kom alles te weten over arbeid, bevallen en je baby verwelkomen, of leer de kneepjes van een heerlijk ontspannende babymassage. Wil je op alles voorbereid zijn? Dan kan je bij ons ook terecht voor een EHBO-cursus bij kinderen jonger dan drie. Mag het allemaal wat speelser? Kom dan zeker een keertje leuke liedjes zingen met je baby.
De workshops vinden zowel in de Kraamvogel als in de Antwerpse Huizen van het Kind plaats, of soms nog elders in de provincie. Bekijk daarom zeker onderstaande kalender voor de juiste data en locaties.
Kom je iets volgen in de Kraamvogel? Dan is jezelf inschrijven* meer dan genoeg. Partners of vertrouwenspersonen mogen gratis mee.
* Opgelet: Studenten vroedkunde moeten zich via het digitale leerplatform van de hogeschool inschrijven.

 Leuk leesvoer kan je vinden op onze blog

Komende Workshops

	

levensboom

Een eerlijk alternatief voor suikerbonen? Een levensboom kies je niet alleen om de geboorte van je eigen kind te vieren : de opbrengst van één boom en 100 mandjes is voldoende om een kind in de sloppenwijk Kibera een jaar lang naar school te laten gaan. Alles is met de hand gemaakt en er kunnen dus onderling kleine verschillen kunnen zijn.
Je hoeft geen 100 mandjes én een boom mee te nemen: vele kleintjes maken ook het verschil! Ondertussen zijn er ook projecten in Peru, Ecuador en India.
Kom hier je boom en toebehoren kiezen. Neem alvast een grote tas mee. Tip: Omdat je bij ons niet kan bestellen enkel afhalen, bel of mail je best even voor je komt om te weten of we voldoende voorraad hebben.
Een prijslijst van alle producten vind je op Fairytale.be 

Andere goede doelen vind je bij Unicef, Memisa of je kan ook ons project Origine steunen. Met 250 euro geef je een vroedvrouw tijdens de kraamtijd cadeau aan een gezin die door alle mazen van ons sociaal zekerheidsnet vallen.

In Vlaanderen is de vroedvrouw of huisarts je eerste aanspreekpunt als je zwanger bent. Zij verstrekken eerstelijnsgezondheidszorg. Dit wordt door de ziekteverzekering ook beter terug betaald. 

De vroedvrouw is bevoegd om normale zwangerschappen medisch te begeleiden. Je krijgt van de vroedvrouw echter veel meer. Zwanger zijn en moeder worden is een immens belangrijke mijlpaal in je leven. De vroedvrouw bewaakt alle aspecten van dit gebeuren en zorgt dat je partner en eventueel oudere kinderen evenzeer betrokken worden.

Je vindt de vroedvrouw in haar eigen praktijk via www.vroedvrouwen.be maar ook in de meeste ziekenhuizen ga je tijdens je zwangerschap ook op consult bij de vroedvrouw. Ook heel wat infomomenten of zwangerschapsworkshops worden door vroedvrouwen gegeven.

Vraag aan je huisarts of hij of zij nog zwangerschappen begeleidt. Ook huisartsenzorg is eerstelijnszorg.

Als je kiest voor de gynaecoloog dan stap je via de tweede lijn in de zorg. Je vindt de vroedvrouw dan ook vaak tijdens vroedvrouwenconsultaties in het ziekenhuis. Als je bevalt zijn het ook vroedvrouwen die je mee begeleiden tijdens de arbeid en bevalling.

Ook als er zich problemen voordoen zal de vroedvrouw of de huisarts je doorverwijzen naar de gynaecoloog.