DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

Zorgen en twijfels

Zoek je ondersteuning?

Zorgen- en twijfelsgesprek

Zwanger worden, bevallen, kraamtijd: mama of papa worden, dat doet iets met je. Naast blijdschap en trots gaat het komende ouderschap vaak ook gepaard met zorgen en twijfels. Misschien werden jullie niet zwanger zoals gepland of gewenst? Brachten al die testen en echo's tijdens je zwangerschap onrust? Je hoopte op een meisje maar het werd een jongen? Misschien waren er onverwachte of ingrijpende gebeurtenissen tijdens de zwangerschap/bevalling die nog nazinderen? Kreeg je een miskraam? Je maakt je zorgen over de ontwikkeling van je kindje, je worstelt met je nieuwe rol, je mist stiekem je oude vertrouwde leven, je las een artikel over parentale burn-out waarin je jezelf herkent…  Wat het ook moge zijn: je hoeft niet alleen met al deze verwarrende gevoelens te blijven zitten.

Je kan bij ons terecht voor hulp bij
 • Het aanpassingsproces aan het ouderschap: gedachten zoals 'ik mis mijn oude leven', 'waarom huilt mijn baby zo vaak?', 'zwanger zijn voelt niet zoals ik hoopte'... zijn heel normaal.
 • Kinderwens: je twijfelt of je (nog) een kindje wil
 • Ongeplande zwangerschap
 • Gender disappointment: je wilde graag een jongentje of een meisje en vindt het moeilijk om te wennen aan het idee dat je kindje een ander geslacht heeft
 • Moeilijkheden tijdens de zwangerschap zoals extreme zwangerschapsmisselijkheid
 • Moeilijkheden tijdens of na een fertiliteitstraject
 • Zwangerschapsverlies
 • Stress voor de bevalling
 • Een traumatische bevalling
 • Moeilijkheden in het combineren van werk en gezin
 •  ...

Staat wat jij ervaart hier niet tussen? Stuur ons toch een berichtje. Geen vraag is te gek. 

Hoe werkt het? 
 • De gesprekken gaan door op afspraak. Dat kan zowel in De Kraamvogel zelf als online.
 • Aanmelden kan via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op het nummer 03 238 11 00.
 • Een kennismakingsgesprek van een uur is gratis en vrijblijvend. We luisteren naar jouw verhaal en vragen en proberen samen inzicht te krijgen in wat er op dat moment voor jou het meeste speelt. 
 • Daarna bepaal je zelf of je gebaat bent bij een kort traject. Hierbij zoeken we naar hoe je je eigen kracht kan versterken en brengen we je hulpbronnen in kaart. Een vervolggesprek duurt ongeveer een uur en kost 50 euro. Heb je een statuut voor Verhoogde Tegemoetkoming, dan betaal je 4 euro.
 • We leggen je ook alle andere doorverwijsmogelijkheden naar het netwerk psychisch welzijn uit. Zo werken we onder andere nauw samen met CGG VAGGA en Moeder en Baby en kunnen we je doorverwijzen naar de eerstelijnspsycholoog (ELP)

Pre- en postnatale oefentherapie

Pien 1

Bij oefentherapeute Pien Bongers kan je terecht voor pre- en postnatale individuele begeleiding gericht op het aanleren van een juiste houding en beweging, toegespitst op activiteiten in het dagelijkse leven. Er worden oefeningen ingetraind om tijdens en na de zwangerschap klachten van bekken, bekkenbodem en rug te verhelpen, te verminderen of te voorkomen.

Pien is erkend Cesar oefentherapeut (staat gelijk aan master kinesitherapie), bekkenbodemtherapeut, pilatesleerkracht, sportmasseur en ergocoach.

Afspraken via Pien Bongers - 0474 32 11 35 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zwangerschapsmassage - Sportmassage

Ontspannende en bloedcirculatie-stimulerende massage van de rug en nek- en schoudergordel. Een zwangerschapsmassage kan vanaf 14 weken tot de laatste dag van de zwangerschap. Ook na de bevalling is een postnatale massage een ontspannende, deugddoende verwennerij!

Tarief: 60 euro voor een massage van 1 uur.

Afspraken via Pien Bongers - 0474 32 11 35 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding